عشایر ۲۰۰ هزار تن گوشت در سال تولید میکنند
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور عشایر ایران، سیاوش احمدی میرقائد، سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: ۱.۵ میلیون نفر جمعیت عشایری در کشور داریم که ۲۵ درصد گوشت قرمز، ۳۸ درصد دام سبک و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را تولید و تأمین میکنند که نشان دهنده جایگاه ویژه آنان در تولید و اقتصاد مقاومتی است.
وی اثرات اجتماعی و فرهنگی عشایر را بینظیر عنوان کرد و گفت: عشایر ۲۰۰ هزار تُن گوشت قرمز در سال تولید میکنند و اگر ۲۰ درصد رشد تولید گوشت قرمز داشته باشند کشور در گوشت قرمز بینیاز میشود.
احمدی میرقائد ادامه داد: عشایر حافظان مرزها و تأمینکننده امنیت غذایی و مواد پروتئینی کشور هستند و ۱۱ هزار و ۲۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده اند و ۶ برابر میانگین سایر اقشار ایثارگری داشتهاند.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه این سازمان اگرچه مطالبهگر امور عشایر است اما متولی رفع همه نیازهای عشایر نیست، گفت: بخشی از خدمات به عشایر را سازمان انجام میدهد و بخش دیگر از خدمات را سایر دستگاهها انجام میدهند که باید سهم خود را در حمایت از عشایر ادا کنند چراکه خدماترسانی مطلوب به جامعه عشایری و ارتقای شاخصهای برخورداری آنان، همکاری همه دستگاههای اجرایی را میطلبد.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای اساسی در حوزه عشایر، اختلاف آمار جمعیت عشایری بین مرکز آمار ایران و سازمان امور عشایر است، عنوان کرد: آمار جامعه عشایری ۱.۵ میلیون تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است اما بر اساس آمار مرکز آمار ایران جمعیت عشایری کشور یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است که در حال پایش این اختلاف آمار هستیم.
احمدی میرقائد با اشاره به وظایف سازمان امور عشایر در قبال عشایر، گفت: تأمین آب، راه و حمایت از تولیدات عشایر از وظایف سازمان امور عشایر ایران است.
وی اظهار داشت: ۳,۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین آب، راه و حمایت از تولید و ۲,۵۰۰ میلیارد تومان نیز تسهیلات برای عشایر در نظر گرفته شده و ۴ میلیارد تومان اعتبار برای امور عشایر سوادکوه اختصاص دادهایم.
این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است