Get News Fast

 

کارخانجات تولید کننده خوراک دام در اولویت تخصیص نهاده ها نیستند

مدیر عامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان کشور گفت: به دلیل کمبود کنجاله سویا در بازار، در یک ماه گذشته به کارخانجات خوراک دام سویا داده نشده و عملا باعث توقف تولید در این بخش شده است.

مجید جعفری مدیر عامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در این اتحادیه 862 کارخانه رسمی مجوزدار ‌فعالیت و ظرفیت اسمی تولید 27 میلیون تن نهاده های دام، طیور و آبزیان را دارند؛ برای این صنایع 4.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است  و 20 هزار نفر در این صنعت مشغول به کار هستند.

وی افزود: بعد از طرح مردمی سازی یارانه در سال 1401 که باعث شد در مقطعی نهاده های دامی به این کارخانجات داده نشود، تولید آنها به 7 میلیون تن کاهش یافت و تنها از 25 درصد ظرفیت خود استفاده کردند که این رقم در سال جاری نیز به کمتر از 20 درصد کاهش یافته است که منجر به از بین رفتن این صنعت می‌شود.

درخواست مرغداران سمنانی برای حل مشکل کمبود نهاده

مدیر عامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان کشور ادامه داد: به دلیل کمبود کنجاله سویا در بازار، در یک ماه گذشته به کارخانجات خوراک دام سویایی داده نشده و عملاً باعث توقف تولید در این بخش شده است.

وی با بیان اینکه استفاده از خوراک دام و طیور باعث افزایش بهره‌وری در تولید می شود، تصریح کرد: کنجاله سویا به جای اینکه به تولید خوراک دام اختصاص یابد به صورت مستقیم و فرآوری نشده به مرغداران تحویل شده است.

جعفری گفت: با وجود اینکه برنامه‌ریزی مناسب برای واردات کنجاله توسط مسئولان صورت نگرفته است اما در این شرایط نیز کارخانجات تولید کننده خوراک دام در اولویت تخصیص نهاده ها نیستند تا میزان مصرف نهاده در کشور کاهش و بهره‌وری افزایش یابد.

وی اظهار داشت: 80 درصدی نهاده‌های دامی به صورت مستقیم و خام در اختیار دامداران و مرغداران قرار می‌گیرد و سهم استفاده از خوراک آماده در کشور کم است.

مدیر عامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان کشور ادامه داد: کارخانه‌ها سیستم پیشرفته ای دارند و با تبدیل نهاده‌های دامی به خوراک میزان مصرف را 15 تا 20 درصد کاهش می‌دهد که با توجه به حجم بالایی مصرف نهاده‌ها در کشور منجر به صرفه جویی چند میلیارد دلاری می‌شود.

وی اظهار داشت: با توجه به حضور دامپزشک در کارخانجات خوراک دام، در صورت مشاهده قارچ و آفلاتوکسین در نهاده‌های دامی، این مشکلات قبل از عرضه به بازار با اضافه شدن افزودنی‌های لازم برطرف می‌شود و در نهایت خوراک فرآوری شده سالمی در اختیار تولید کنندگان قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 1 =

دکمه بازگشت به بالا