بیماریهای فصل گرما؛ مسمومیت را چگونه از گرمازدگی تشخیص دهیم؟
حسین بیگلری، دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه در توضیح ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره، اظهار کرد: باید مواد عذایی را از مراکز مجاز مورد تأیید مراکز بهداشتی خریداری شود.
وی ادامه داد: به تاریخ انقضا مواد غذایی دقت شود و در صورت مخدوش بودن تاریخ از خریداری آن اجتناب کنیم. برچسب اصالت سازمان غذا و داروی کشور را داشته باشند.
دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: مواد غذایی طبخ شده به خصوص در فصل تابستان مدت زیادی بیرون از یخچال نگهداری نشود، چون گرما سبب فعال شدن ویروسها، انگلها و باکتریها میشود.
بیگلری خاطرنشان کرد: گروهی از مواد غذایی مانند تخممرغ، سالاد الویه و… اگر در فصل گرما خارج از یخچال نگهداری شوند خیلی سریع در معرض فساد قرار میگیرد و سبب ایجاد مسمومیت غذایی میشوند.
وی اضافه کرد: مواد غذایی مصرف شده در فصل تابستان بهتر است به خوبی پخته شود تا ویروسها و میکروبها از بین میرود؛ مواد غذایی خام بیشتر در معرض فساد و آلودگی قرار میگیرد.
بیگلری یادآور شد: افرادی که از داروهای ضداسید معده استفاده میکنند، بیشتر در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار میگیرند چون خود اسید معده یک سد دفاعی در مقابل ویروسها، باکتریها و انگلها است.
وی در توضیح چگونگی تشخیص گرمازدگی از مسمومیت، افزاود: معمولا قرار گرفتن و یا فعالیت کردن در معرض تابش نور خوشید به خصوص برای گروههای آسیبپذیر با سابقه دیابت، مشکل قلبی- عروقی، کلیوی، ریوی، کودکان، افراد باردار، چاق و افراد بالای ۶۰ سال؛ سبب گرمازدگی میشود.
بیگلری گفت: در مسمومیت غذایی معمولا سابقهای از خوردن ماده غذایی که یا تاریخ اعتبار آن گذشته، یا خارج از یخچال و یا دستهای فرد به خوبی شسته نشده؛ وجود دارد و به دنبال آن فرد دچار استفراغهای مکرر میشود؛ اما در گرمازدگی فرد احساس ضعف، بیحالی، سرگیجه و سردرد میکند و معمولا در افرادی رخ میدهد که فعالیتهایی در ساعات گرم روز داشتهاند و فراهم کردن شرایط تهویه و خنک برای این فرد گرمازده بسیار مهم است.
پایان پیام/پ
این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است