Get News Fast

 

فارس من| مطالبه استفاده از آرد سبوس‌دار در نانوایی‌ها و برنامه دولت برای ارتقای کیفیت گندم‌

1402-05-02

مخاطبان فارس با ثبت پویشی، آرد‌های بدون سبوس را منشاء برخی بیماری‌ها عنوان کرده‌اند و خواستار عرضه نان سبوس‌دار در نانوایی‌ها هستند، در این‌باره ‌وزارت جهاد کشاورزی‌ اعلام کرد که برنامه‌ای در حال پیاده‌سازی است تا گندم‌های کم‌کیفیت، ارتقای کیفیت یابند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مخاطبان خبرگزاری فارس به ثبت پویشی با عنوان«نان بدون سبوس، بلای جان مردم»، آرد‌های بدون سبوس را منشاء برخی بیماری‌ها عنوان کرده و خواستار عرضه نان سبوس‌دار شده‌اند.

آنها نوشته‌اند: نان بدون سبوس، بلای جان مردم شده است؛ کارخانه‌ها، تولید آرد را اصلاح کنند. آرد کامل و سالم تولید کنند تا بیماری‌ها کم شود. بنا به هشدار کارشناسان دلسوز، ریشه بیماری‌ها در آردهای بدون سبوسِ بی‌خاصیت است، کارخانه‌های آرد، سبوس گندم را جدا‌ و آرد سفید بیماری‌زا را تولید می‌کنند.

* آرد سبوس‌دار شاطر باتجربه می‌خواهد

در این زمینه، رئیس صنایع پخت مرکز پژوهش‌های غلات، می‌گوید: سبوس‌گیری از آرد براساس استاندارد‌های دقیق باید رعایت شود؛ آرد سفید پخت راحت‌تر، خمیرشدن آسان‌تر و عموماً ماندگاری بیشتری دارد و به طور کلی، ورز دادن خمیر حاصل از آرد سبوس‌دار مهارت بیشتری می‌طلبد، بنابراین بسیاری از نانوایان برای صرفه جویی در وقت و پخت راحت‌تر نان و عدم به‌کارگیری شاطر‌های ماهر، تمایل به خریدن آرد سفید از کارخانجات دارند.

آرش طاهری می‌گوید:‌ با بررسی منابع علمی به این نتیجه رسیدیم که نان هر میزان سبوس بیشتری داشته باشد، فیبر بیشتر و ارزش غذایی بالاتر‌ی دارد. در حال حاضر متوسط سبوس‌گیری آرد در کشور ما ۱۵ درصد است‌، در بسیاری از کشور‌های جهان که بیشتر، نان‌های حجیم، قوت غالب مردم‌شان است، بین ۲۳ تا ۲۸ درصد از آرد سبوس‌گیری می‌کنند به عبارت دیگر به نسبت سایر کشورها، مردم ایران از آرد سبوس‌دار در حد نرمال استفاده می‌کنند.

«سهراب سهرابی» مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفت وگو با خبرنگار فارس در باره اینکه برخی استان‌های کشور از نان بدون سبوس گلایه دارند، گفت: برنامه‌ای در وزارت جهاد کشاورزی در حال پیاده‌سازی است تا گندم‌های کم کیفیت ارتقاء کیفیت یابند.

‌وی اضافه کرد:‌ به سیلوهای استان‌هایی که بارندگی زیادی دارد و کیفیت گندم را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گندم‌های مناطق جنوبی را ارسال می‌کنیم تا کیفیت‌شان ارتقا یابد.

در این زمینه بابک ناخدا، رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: یک سری از غلات موسوم به سورگوم‌ها ‌که سبوس زیادی دارند را پرورش می‌دهیم که ارزش غذایی و کیفیت نانوایی را ارتقا می‌دهد، کارهای تحقیقاتی روی آنها انجام شده و به زودی در سطح کشوری تولید خواهد شد.

مسئله تولید نان سبوس دار سال‌هاست که مطرح می شود و کارشناسان هم به مصرف نان بدون سبوس هشدار می‌دهند، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها نان سبوس‌دار تجویز می‌شود و به گفته کارشناسان ریشه برخی بیماری‌ها ‌مصرف نان بدون سبوس است.

پایان پیام/


این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری فارس
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =

دکمه بازگشت به بالا