خسارت ۲۵ درصدی علفهای هرز به محصولات کشاورزی
رئیس بخش تحقیقات علفهای هرز موسسه گیاهپزشکی کشور گفت: علف های هرز به عنوان یکی از مهمترین عوامل خسارتزای زنده باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی می شوند. این میانگین خسارت در محصولات کشاورزی ایران حدود ۲۵ درصد برآورد شده است. |
به گزارش وبانگاه به نقل از ایسنا نوشین نظام آبادی با بیان اینکه پیشینه کشاورزی به بیش از 10 هزار سال قبل باز می گردد و مسئله علف هرز از هنگامی که کشاورزان به خسارت زایی گیاهان وحشی در زمین های زیر کشت پی بردند آغاز شد، اظهار کرد: با وجود گذشت زمان طولانی از پیدایش گیاهان قبل از حضورشان روی کره زمین، موجودی به نام علف هرز وجود نداشت و پیدایش علف های هرز به زمانی برمی گردد که بشر انتخاب برخی از گونه های گیاهی را آغاز کرد.
وی ادامه داد: در واقع محیط های طبیعی منشاء علف های هرز محسوب می شوند و تداخل آنها با گیاهان زراعی و فعالیت های انسان، نتیجه واکنش به فشارهای انسان یا شرایط طبیعی بوده است. علف هرز گیاهی است که در زمان و مکان نامطلوب می روید و در فعالیت انسان ایجاد اختلال می کند.
رئیس بخش تحقیقات علف های هرز موسسه گیاهپزشکی کشور اضافه کرد:علف های هرز به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خسارتزای زنده باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی می شوند. این میانگین خسارت در محصولات کشاورزی ایران حدود ۲۵ درصد برآورد شده است.
وی تصریح کرد: برخی از علفهای هرز نظیر گل جالیز یک علف هرز انگلی محسوب میشود که در صورت عدم مدیریت و کنترل باعث نابودی کامل محصول زراعی خواهد شد. در محصول زراعی کلزا چنانچه میزان بذر علف هرز خردل وحشی در بذر کلزای برداشت شده بیش از ۵ درصد باشد این محموله بذر به دلیل وجود بیش از حد مجاز ماده سمی اسید اروسیک در روغن استحصال شده نمیتواند در فرآیند تولید روغن خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.
نظامآبادی در پایان گفت: بخش تحقیقات علف های هرز در ایران از سال ۱۳۱۹ در ایران آغاز گردید و تاکنون پیشرفت های متعددی در زمینه حل مشکلات علف های هرز وجود داشته است که اهم موارد آن می توان به بررسی کارایی و آزمایشات بیش از یک صد علف کش برای کنترل شیمیایی علف های هرز محصولات زراعی مختلف با تاکید بر روی علفهای هرز کم خطر برای محیط زیست و کاربر (کشاورزان)، ارائه راهکارهای به روز برای مدیریت پدیده مقاومت به علف کشها و تهیه نقشه نقاط و مزارع آلوده به این چالش، ارائه حدود بیست فقره دستورالعمل های مناسب و به روز برای کنترل علف های هرز در محصولات کشاورزی کشور، مدیریت تلفیقی گل جالیز در گوجه فرنگی، سیب زمینی و کلزا مثل کشت گیاهان تله، کنترل شیمیایی و قارچهای مایکوریزا،کنترل علف هرز انگلی سس در چغندرقند و گیاهان علوفهای، استفاده از سامانههای هوشمند در مدیریت نوین علفهای هرز و آینده پژوهی در خصوص آن، بررسی مخاطرات و ارزیابی ریسک تهاجمی ورود و گسترش کشت گیاهان جدید مثل تاج خروس علوفه ای، کینوا و کاملینا، بررسی تاثیر نظامهای نوین کشت مثل نشاکاری، خشکه کاری برنج و کشاورزی حفاظتی بر مدیریت علفهای هرز اشاره کرد.
انتهای پیام
این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است
منبع : خبرگزاری ایسنا |