Get News Fast

 

کشاورز نباید از افزایش بهره‌وری در تولید محروم باشد

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی، محیط زیست در مجلس شورای اسلامی گفت: مهم‌ترین و اساسی‌ترین موضوع در افزایش بهره‌وری بحث دانش بنیان است و کشاورز نباید از افزایش بهره‌وری در تولید محروم باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، منصورعلی زارعی ظهر امروز در گردهمایی آغاز کشت پاییزه و جهش تولید در دیمزارهای ماندران با بیان اینکه تامین نیازمندی های غذایی جزو سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه تولید از اولویت‌ها در امنیت غذایی است.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: میزان تولیدات برنج در کشور حدود ۲ میلیون تن است که حدود یک میلیون تن در مازندران تولید می شود و لازم است افزایش بهره‌وری در این زمینه وجود داشته باشد.

زارعی اظهار کرد: مهم‌ترین و اساسی‌ترین موضوع در افزایش بهره‌وری بحث دانش‌بنیان است و کشاورز نباید از افزایش بهره‌وری در تولید محروم باشد.

وی تصریح کرد: باید به سمت دانش بنیان کردن کشاورزی برویم تا بتوان از این طریق بهره‌وری در کشاورزی افزایش پیدا کند.

زارعی اظهار کرد: اگر به دنبال این هستیم کشاورزان تولید کنند باید به کشاورزان یارانه بدهیم و در بحث بیمه‌ محصولات کشاورزی توجه جدی صورت گیرد.

مازندران پرچم‌دار امنیت غذایی کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز گفت: مازندران یکی از ظرفیت های بزرگ کشاورزی کشور است و نقش مهمی در امنیت غذایی کشور ایفا می کند.

حسن عنایتی‌کلیجی با بیان اینکه مازندران پرچم داران امنیت غذایی کشور است، گفت: سالانه ۸ میلیون تن تولیدات کشاورزی با تنوع بالا در مازندران تولید می شود که جایگاه مطلوبی در کشور دارد. 

 عنایتی با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیمزارهای مازندران به خوبی انجام شد، افزود: سال ۱۴۰۰، ۶۷ هزار تن گندم مازاد تولید در مازندران خریداری شد در حالیکه اکنون ۱۱۸ هزار تن گندم مازاد کشاورزان مازندران خریداری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: مازندران از استان‌های کم باران است و در آغاز کشت پاییزه ۴۰ درصد نسبت به سال زراعی کاهش بارندگی داشتیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه باید از ظرفیت ها و تکنولوژی و دانش روز در بخش کشاورزی استفاده کنیم، گفت: ناگزیریم از ظرفیت‌های به روز و جدید در بخش کشاورزی استفاده کنیم تا شاهد ارتقاء این بخش باشیم.

وی ادامه داد: تغذیه در افزایش عملکرد محصول اهمیت بالایی دارد و برای اینکه به افزایش عملکرد دست پیدا کنیم باید به بحث تغذیه توجه کنیم.

عنایتی با بیان اینکه مازندران علاوه بر تنوع محصولات کشاورزی از کیفیت و سلامت محصول نیز برخوردار است، افزود: تجاری‌سازی محصولات کشاورزی دارای اهمیت است و در دستورکار قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: مازندران جزء اولین استان‌ها در کشور است که توانسته برای برنج تولیدی خود نشان سلامت تات را دریافت کند.

توسعه کشت پاییزه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز اظهار کرد: مازندران در کشت محصولات در دیم‌زارها موفق بوده چراکه طرح جهش تولید در دیم‌زارها برای ما یک تکلیف اجرایی است.

احسان عباسپور با بیان اینکه ۹۰ هزار هکتار اراضی دیم در مازندران داریم، افزود: برای توسعه در بخش کشاورزی باید به سمت کشت‌های پاییزه پیش رویم.

عباسپور گفت: سال گذشته طرح جهش تولید در مازندران در ۶۰ هزار هکتار و در ۱۳ شهرستان برای کشت محصولات دیم اجرا شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: کشاورزان مناطق بالادست مزارعی را که چندین سال به زیرکشت نرفته بود را زیر کشت بردند و استقبال خوبی از کشت دیم داشتند‌.

 عباسپور گفت: ۵۵۶ پرونده متقاضیان برای خرید انواع کارنده‌ها در مزارع دیم به بانک معرفی شد و بیش از ۱۶ میلیارد و ۸۳۱ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: الگوی بهینه در تناوب زراعی و توسعه ارقام سازگار دیم باید مورد توجه قرار گیرد.

پایان پیام/۸۶۰۳۵/ع


این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری فارس
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × سه =

دکمه بازگشت به بالا