۶۰ درصد سموم، کود و آفت‌کش‌ها در ‌کشت برنج استفاده می‌شوند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ۶۰ درصد سموم، کود و آفت‌کش‌ها در ‌کشت برنج استفاده می‌شوند که مصرف این سموم باید کاهش یابد.
– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، ابراهیم صالحی‌فر یکشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وضعیت مصرف کودهای شیمیایی، سموم و آفت‌کش‌ها بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف این مواد در سطح استان با توجه به کشت دوباره برنج از سال 1396 با شیب ملایمی افزایش یافته است، افزود: مصرف سالیانه سموم و کودهای شیمیایی به 5 هزار تن رسیده است لذا بناست سند جامع ارزیابی مصرف کود و سموم تدوین شود و در این سند برای دستگاه‌های مختلف با نقش مشخص تعریف کرده‌ایم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: منابع مالی مورد نیاز تدوین سند ارزیابی کود و سم و آفت‌کش کشاورزی در محصولات زراعی و باغی برای یک دوره 5 ساله احصا شد و 30 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای کامل این سند نیاز است. 

صالحی فر گفت: 60 درصد سموم، کود و آفت‌کش‌ها در ‌کشت برنج استفاده می‌شوند که مصرف این سموم باید کاهش یابد.

وی افزود: مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی راهکارهای پیشنهادی در تولید محصولات زراعی و باغی است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران تدوین سند جامع ارزیابی و ساماندهی توزیع، فروش و مصرف سموم، کود و آفت کش  را اقدامی در سلامت محصولات تولیدی عنوان کرد و گفت: هدف از تدوین این سند بهبود مدیریت زنجیره تامین و فروش سموم و آفت‌کش است.

وی تاکید کرد: برنامه مدیریت مشخص تولید محصول و  در نظر گرفتن دوره کارنس سموم و مقدار زمان طی شده از زمان مصرف سموم در این سند طراحی و  گنجانده شده است. 

صالحی فر همچنین  افزود:18 نوع محصول کشاورزی از اراضی سطح کشت استان مورد پایش قرار می‌گیرد و بررسی آزمایشگاهی نیترات موجود در این محصولات پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + دو =

دکمه بازگشت به بالا