Get News Fast

 

۶۰ درصد سموم، کود و آفت‌کش‌ها در ‌کشت برنج استفاده می‌شوند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ۶۰ درصد سموم، کود و آفت‌کش‌ها در ‌کشت برنج استفاده می‌شوند که مصرف این سموم باید کاهش یابد.

به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری، ابراهیم صالحی‌فر یکشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وضعیت مصرف کودهای شیمیایی، سموم و آفت‌کش‌ها بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف این مواد در سطح استان با توجه به کشت دوباره برنج از سال 1396 با شیب ملایمی افزایش یافته است، افزود: مصرف سالیانه سموم و کودهای شیمیایی به 5 هزار تن رسیده است لذا بناست سند جامع ارزیابی مصرف کود و سموم تدوین شود و در این سند برای دستگاه‌های مختلف با نقش مشخص تعریف کرده‌ایم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: منابع مالی مورد نیاز تدوین سند ارزیابی کود و سم و آفت‌کش کشاورزی در محصولات زراعی و باغی برای یک دوره 5 ساله احصا شد و 30 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای کامل این سند نیاز است. 

صالحی فر گفت: 60 درصد سموم، کود و آفت‌کش‌ها در ‌کشت برنج استفاده می‌شوند که مصرف این سموم باید کاهش یابد.

وی افزود: مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی راهکارهای پیشنهادی در تولید محصولات زراعی و باغی است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران تدوین سند جامع ارزیابی و ساماندهی توزیع، فروش و مصرف سموم، کود و آفت کش  را اقدامی در سلامت محصولات تولیدی عنوان کرد و گفت: هدف از تدوین این سند بهبود مدیریت زنجیره تامین و فروش سموم و آفت‌کش است.

وی تاکید کرد: برنامه مدیریت مشخص تولید محصول و  در نظر گرفتن دوره کارنس سموم و مقدار زمان طی شده از زمان مصرف سموم در این سند طراحی و  گنجانده شده است. 

صالحی فر همچنین  افزود:18 نوع محصول کشاورزی از اراضی سطح کشت استان مورد پایش قرار می‌گیرد و بررسی آزمایشگاهی نیترات موجود در این محصولات پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا