Get News Fast

 

بیش از ۲۳ هزار هکتار از مزارع کرمانشاه تحت مبارزه بیولوژیک قرار گرفت

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بیش از ۲۳ هزار هکتار از مزارع کرمانشاه تحت مبارزه بیولوژیک قرار گرفته است گفت: این اقدام از مصرف ۲۴ تن سم در مزارع استان جلوگیری کرده است.

کیومرث اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، از انجام عملیات کنترل بیولوژیک عوامل خسارت‌زای گیاهی در استان کرمانشاه خبر داد و اظهار داشت: در سال زراعی جاری در سطح 23 هزار و 435 هکتار مبارزه بیولوژیک توسط زنبور مفید هابروبراکون با آفات پیله‌خوار نخود، ساقه‌خوار ذرت و کرم میوه گوجه فرنگی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه 50 درصد هزینه‌های تولید زنبور هابروبراکن به عنوان عامل مفید توسط بخش دولتی پرداخت شده است، گفت: این مبلغ از محل یارانه بهینه‌سازی مصرف سموم و طرح جهش تولید در دیم‌زارها تأمین شده و مابقی توسط خود کشاورزان پرداخت شده است.

اکبری واحدهای فعال تولید عامل بیولوژیک دارای مجوز را پنج مورد عنوان کرد و گفت: برای تولید زنبور مفید هابروبراکن از سوش محلی داخل استان و توسط یکی از واحدهای فعال استفاده شده است.

وی افزود: نظارت بر کارگاه، کیفیت و کمیت تولید عوامل بیولوژیک توسط مدیریت حفظ نباتات و واحدهای تابعه انجام گرفته و تولید و حمل تا مراکز خدمات جهاد کشاورزی توسط واحدهای تولیدی صورت پذیرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه عنوان کرد: در سطح 278 هکتار از مزارع استان نیز از ماده بیولوژیک علیه آفات استفاده شده است.

اکبری با بیان اینکه با انجام مبارزه بیولوژیک با آفات در استان از مصرف 24 تن سم در مزارع جلوگیری شده است افزود: با این نوع مبارزه ضمن حفظ گیاه به ارتقای سلامت محصولات کشاورزی کمک شده است.

وی به تعریفی از مبارزه بیولوژیک با عوامل خسارت‌زا پرداخت و گفت: این نوع مبارزه استفاده از موجود زنده یا مواد حاصل از آنها بر علیه عوامل خسارت‌زای گیاهی از جمله آفات، بیماری‌های گیاهی و علف‌های هرز است.

اکبری عنوان کرد: در مبارزه بیولوژیک با تکثیر، رهاسازی و مراقبت از عوامل مفید طبیعت علیه عوامل خسارت‌زا کنترل طبیعی و بیولوژیک صورت می‌گیرد.

وی افزود: این روش یکی از روش‌های کنترلی مورد استفاده در تولید محصول سالم و ارگانیک است و در سال‌های اخیر تمایل کشاورزان برای به‌کارگیری آن بیشتر شده و البته پتانسیل توسعه این روش از لحاظ فنی و تجربی با چندین عوامل خسارت‌زای دیگر و محصولات کشاورزی بیشتری وجود دارد.

انتهای پیام/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =

دکمه بازگشت به بالا