آغاز برداشت نارنگی پیشرس در مازندران/ مردم از خرید نارنگیهای “زرد و نارنجی” خودداری کنند
حسن عنایتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ساری با اشاره به آغاز برداشت نارنگیهای پیشرس اظهار داشت: با اعلام مراکز خدمات جهاد کشاورزی برخی مناطق مازندران اقدام به چیدن نارنگیهای پیش رس کردهاند.
عنایتی با بیان اینکه امسال گرمای هوا سبب شد میزان قند موجود در دو رقم نارنگی ژاپنی هوشیماتو و میاگاوا به میزان لازم باشد و در نتیجه باغداران اقدام به برداشت کردهاند، افزود: مرکبات در دو نوع نارنگی و پرتقال در مازندران کشت و ترویج شده است؛ این محصول مازندران شامل ارقام زودرس یا دیررس بوده و ارقام زودرس نارنگی اکتیو، میاگاوا، ایواساکی و هوشیماتو بوده که به عنوان میوه نوبرانه تازه دهه دوم شهریور برداشت میشود.
وی با تاکید بر اینکه میزان قند موجود در نارنگیها به 8 رسید و بخش عمدهای از نارنگیها به صورت سبز ترش برداشت میشوند خاطرنشان کرد: باغداران میتوانند نسبت به برداشت نارنگی ژاپنی اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: این دو رقم نارنگی زودرس بازارپسندی مطلوبی دارد و باغدارانی که هنوز قند میوه آنها به میزان کافی نرسیده از برداشت نارنگی خودداری کنند.
عنایتی درباره رنگآوری که برخی باغداران انجام میدهند تصریح کرد: رنگ ارقام نارنگی ژاپنی زرد و نارنجی نشده و اگر نارنگیهایی با این رنگ در بازار مشاهده شد باید از خرید آن خودداری شود چون باغداران دست به رنگآوری این میوه زدهاند؛ زمان برداشت ارقام نارنگی که سطح کشت بیشتری در استان را شامل میشود همزمان با برداشت پرتقال تامسون از نیمه اول آبان آغاز میشود.
وی با بیان اینکه ارقام دیررس نارنگی شامل پیج، انشو، یافا، کلمانتین، یافاست، گفت: زمان برداشت کیوی و تامسون با هماهنگی جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی استانهای شمالی تنظیم میشود اما در کیوی از 15 مهر و در پرتقال 15 آبان بهترین زمان برداشت قلمداد میشود.برداشت زودهنگام کیوی نیز توصیه نمیشود چون بافت میوه کامل نشده و میوه بازار پسندی خود را از دست میدهد.
انتهای پیام/
این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است