Get News Fast

 

کاهش ۴۰ درصدی صادرات شیرینی و شکلات بعد از حذف ارز ترجیحی

رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات با اشاره به کمبود سرمایه در گردش این صنعت بعد از حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی گفت: میزان صادرات این صنعت در مقایسه با سال های قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی  خبرگزاری تسنیم ، جمشید مغازه ای در حاشیه نمایشگاه شیرینی و شکلات اظهار داشت: 16 کشور خارجی نظیر کشور های بلژیک، آلمان، هلند روسیه در نمایشگاه امسال حاضر شده اند و شاهد افزایش تعداد شرکت کنندگان در مقایسه با سال قبل هستیم و حتی به خاطر محدودیت فضای نمایشگاهی از پذیرش برخی تقاضا‌ها معذور شدیم.

وی  در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره  وضعیت تولید و صادرات شیرینی و شکلات افزود: در بخش تولید با مشکلاتی برای تامین  مواد اولیه مانند روغن، آرد و شکر مواجه هستیم و برای تامین به موقع آنها مجبور به خرید از بازار آزاد هستیم که این امر در قیمت تمام شده و بر حجم صادرات تاثیر گذاشته است.

خرید تضمینی گندم 3 میلیون تن افزایش یافت/ تسویه مطالبات گندم کاران تا 10 روز آینده

واسطه گری در کالاهای اساسی دارای قیمت مصوب 

رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ادامه داد: درحالی که نرخ مصوب شکر 25 هزار و 500 تومان برای صنایع است اما مجبور به خرید این محصول با قیمت 32 هزار تومان از بازار آزاد هستیم.

وی تصریح کرد: پس از اجرای قانون انتزاع و انتقال وظایف بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی شرایط تامین مواد اولیه سخت تر هم شده است.

صادرات شیرینی و شکلات 40 درصد کاهش یافت

مغازه ای گفت:  صادرات شیرینی و شکلات در سال 98 نزدیک به یک میلیارد دلار بود اما در سال گذشته شاهد کاهش 30 تا 40 درصدی در مقایسه به آن دوره بوده ایم.

 وی تصریح کرد: سالانه 3 میلیون تن گندم  و 500 هزار تن شکر در این صنعت استفاده می شود که یک چهارم شکر مصرفی کشور است  اما با مشکل تامین این محصول با قیمت مصوب هستیم.

مغازه ای گفت: بعد از برداشته شدن ارز ترجیحی کالاهای اساسی که مواد اولیه تولید در صنعت ما هستند با  تورم و کمبود سرمایه در‌گردش مواجه هستیم که برای رفع این مشکل  تسهیلات بانکی می تواند راهگشا باشد.

وی گفت:‌ ظرفیت اسمی صنایع شیرینی و شکلات کشور 2.4 میلیون تن است که یک میلیون تن ظرفیت خالی وجود دارد و میزان تقاضا کاهش یافته و در نتیجه تولید کنندگان بر اساس سفارشی که دریافت می کنند اقدام به تولید می‌کنند.

وی یاد آور شد: در صنعت شیرینی، بیسکوئیت و شکلات، سالانه 100 هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.

انتهای پیام/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا