Get News Fast

 

تولید میوه‌های سردسیری و خشک امسال ۸ درصد افزایش می‌یابد

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی گفت: تولید میوه‌های سردسیری و خشک با ۸ درصد رشد نسبت به سال قبل از شروع به کار دولت سیزدهم، به بیش از ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال جاری پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، داریوش سالم‌پور مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی اظهار داشت: سطح باغات میوه‌های سردسیری و خشک  یک میلیون و 800 هزار هکتار است.

وی افزود: از این میزان، سطح باغات میوه‌های خشک حدود 930 هزار هکتار است که سالانه بیش از 650 هزار تن انواع میوه‌های مغز و خشکبار همچون پسته، گردو، بادام، فندق و سنجد تولید می‌شود.

توسعه تجارت با آسیای میانه از دروازه طلایی ایران/ چرا گذرگاه استراتژیک “اینچه‌برون” اقتصاد را پویا می‌کند؟

وی ادامه داد: سطح باغات میوه‌های خشک معادل 31 درصد سطح کل باغات کشور و بیش از 52 درصد سطح باغات سردسیری و خشک کشور است که نشان از اهمیت و مزیت تولید میوه‌های با ارزش افزوده بالا و مقاوم به شرایط اقلیمی کشور را دارد.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی تصریح کرد: میوه‌های خشک به دلیل تطابق با شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور، مقاومت به خشکی و شوری، قابلیت نگهداری و ماندگاری بالای محصول، ارزش افزوده زیاد و ارزش اقتصادی جزو اولویت‌های حمایتی معاونت امور باغبانی هستند.

وی درباره برنامه اصلاح و احیای باغات سردسیری و خشک کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه، پروژه اصلاح و احیای سالانه 70 هزار تا 80 هزار هکتار از باغات سردسیری و خشک هدفگذاری شده است.

سالم‌پور، مدیریت بهینه کاشت و داشت، بهینه‌سازی آبیاری و تغذیه، مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها، سرشاخه‌کاری و استفاده از ارقام جدید، مقام و پربازده و عملیات کف باغ را از جمله اقدامات پیش‌بینی شده برای پروژه اصلاح و احیای باغات درجه دو عنوان کرد و اظهار داشت: این اقدامات برای افزایش تولید و بهره‌وری انجام می‌شود.

وی با بیان این که در برنامه هفتم توسعه، توسعه باغات مدرن و مکانیزه نیز هدفگذاری شده است، ابراز داشت: با توجه به محدودیت‌های منابع آب و خاک و تغییرات اقلیمی و همچنین تاکید مقام عالی وزارت، اولویت اصلی حفظ و رشد تولید محصولات باغبانی با تمرکز بر افزایش عملکرد در واحد سطح با استفاده از ارقام گواهی شده و سالم، ایجاد باغات نیمه‌متراکم و متراکم، بکارگیری فناوری‌های نوین و هوشمندسازی باغات، استفاده از سامانه‌های جدید و بهره‌ور آبیاری سطحی و زیرسطحی، توسعه ضریب مکانیزاسیون در باغات و استفاده از سیستم‌های حفاظتی و محیط‌های کنترل شده مانند سایبان‌ها برای جلوگیری از خسارت و تنش‌های محیطی و افزایش کارایی مصرف آب با کاهش تبخیر و تعرق است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی در همین حال کاهش ضایعات محصولات باغی، جلوگیری از خام‌فروشی، توسعه کشاورزی قراردادی و تکمیل زنجیره ارزش با تقویت صنایع فرآوری و تکمیلی و مراکز لجستیک و پایانه‌های محصولات باغبانی برای افزایش ارزش افزوده را از اهداف مهم معاونت امور باغبانی در قالب برنامه‌های میان‌مدت برشمرد.

سالم‌پور بر مشارکت سرمایه‌گذاران و کارآفرینان در حوزه فرآوری و مراحل پس از برداشت محصولات باغی تاکید کرد و گفت: حمایت‌های لازم در قالب تسهیلات بانکی برای افزایش سرمایه‌گذاری در بخش فرآوری محصولات باغی توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: همچنین تسهیلات و حمایت‌های لازم برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های به‌باغی از محل کمک‌های فنی و اعتباری وزارت جهاد کشاورزی براساس برنامه اصلاح و احیای باغات درجه دو، اعتبارات توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار، اعتبارات بند الف ماده (52) قانون اصلاح بخشی از مقررات مالی دولت و بند الف تبصره (18) قانون بودجه کشور از صندوق توسعه ملی به صورت تسهیلات بانکی تامین و در اختیار باغداران و متقاضیان ذی‌صلاح قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 17 =

دکمه بازگشت به بالا