Get News Fast

جهش تولید و تحول اراضی دیم لرستان با کاشت گیاهان دارویی زرشک

ایسنا/لرستان عضو پارک علم و فناوری لرستان گفت: با کاشت گیاهان دارویی زرشک می‌توان جهش تولید و تحول اراضی دیم در لرستان ایجاد کرد.

علی حسین بیرانوند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: درختچه زرشک به خشکی و کم آبی مقاوم بوده و کاشت درارتفاعات بالا مناسب است.

وی تصریح کرد: این درختچه سرمای زمستان را تحمل می‌کند، در خاک‌های آهکی  نیز به‌خوبی رشد می‌کند و به شوری آب و خاک تا حدودی مقاوم است.

 عضو پارک علم و فناوری لرستان خاطرنشان کرد: با وجود مقاومت به به کم آبی، چند نوبت آبیاری به‌خصوص در سال‌های اول و در فصل‌های بدون بارندگی لازم است.

بیرانوند با بیان اینکه درختچه زرشک را با فاصله ۴×۴ و یا ۵ × ۵ متر کاشته می‌شود و بهترین زمان کاشت آن اواخر پائیز است، افزود: روش تکثیر زرشک استفاده از پاجوش و یا خواباندن شاخه ها و گاهی قلمه زدن است.

وی اضافه کرد:  برای تکثیر به روش پاجوش، پاجوش‌های یکساله تا سه ساله را در بهم‌ن‌ماه تا فروردین‌ماه از درخت اصلی جدا می‌کنند و در زمین مورد نظر می‌کارند.

عضو پارک علم و فناوری لرستان بیان کرد: باید دقت شود که ریشه این گیاه فوق العاده حساس بوده و بلافاصله باید در زمین اصلی کاشته و آبیاری شود.

بیرانوند ادامه داد: نهال‌های زرشک در ۳ تا ۴ سالگی میوه می‌دهند، در۵ سالگی به محصول خوبی می‌رسند، در ۱۴ سالگی به حداکثر محصل خود می‌رسند و تا ۲۵ سالگی میوه دهی اقتصادی داشته و تا ۵۰ سالگی نیز میوه دهی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه رسیدن میوه در فصل پائیز اتفاق می‌افتد و هرچه میوه مدت زمان بیشتری روی درخت بماند خوشمزه‌تر و رسیده‌تر می‌شود، تصریح کرد: بنابراین تا قبل از شروع باران‌های پاییزی می‌توان تا رسیدن کامل میوه را روی درخت نگهداری داشت.

عضو پارک علم و فناوری لرستان خاطرنشان کرد: میزان تولید زرشک به‌طور متوسط ۲ تن در هکتار است و می‌تواند درآمدزایی خوبی داشته باشد.

انتهای پیام

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است, در صورت تمایل به مشاهده اخبار اقتصاد بیشتر  پیشنهاد داریم از صفحه اقتصاد ما بازدید نمایید .

منبع : خبرگزاری ایسنا
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا