Get News Fast

 

خضریان: استاندارد آرد کامل برای انواع نان‌های سنتی تعیین می شود

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با بیان اینکه استاندارد آرد کامل برای انواع نان‌های سنتی ظرف مدت سه ماه تدوین می‌شود گفت: در این جلسه مقرر شد شیوه نامه پخت نان کامل مشخص شده و نرخ متفاوتی برای تولیدکننده آرد و نان کامل توسط وزارتخانه‌های کشور، جهاد کشاورزی و صمت تعیین شود.

به گزارش وبانگاه به نقل از ایسنا، علی خضریان در توضیح جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی درباره افزایش کیفیت غنی سازی نان و بررسی عملکرد دستگاه‌ها در خصوص زنجیره ارزش نان گفت: این جلسه با حضور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، مدیران ارشد وزارت خانه‌های جهاد کشاورزی، بهداشت و اقتصاد و مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد.

وی توضیح داد: نان پر مصرف‌ترین ماده استفاده در سبد خانوارهای ایرانی بوده و کیفیت آن به صورت مستقیم بر سلامت خانواده تأثیرگذار است. تاثیر مصرف نان کامل در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله مشکلات قلبی عروقی، دیابت و مشکلات گوارشی در تحقیقات متعدد اثبات شده اما با وجود این مسائل سبوس در بسیاری از کارخانجات کشور از آرد جدا می‌شود و این آرد ارزش غذایی بسیار پایینی دارد.

خضریان ادامه داد: در همین خصوص کمیسیون اصل نود در جهت ارتقای سلامت خانوارها و کاهش هزینه بخش درمان با استفاده از ظرفیت نظارتی خود به موضوع افزایش دسترسی مردم به نان کامل در ایران و اصلاح استاندارد کاهش درصد سبوس گیری آردهای سنتی ورود کرده و از منظر نظارتی سوال‌های مشخصی برای توقف روند اشتباه کنونی مطرح کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: افزایش کیفیت غنی‌سازی و  کاهش ضایعات نان و رفع تأثیرات زیان‌بار مصرف نان سفید توسط خانوارها و بررسی عملکرد دستگاه‌های مسئول در خصوص زنجیره ارزش نان و ارتقای بهره‌وری از موضوعات مطروحه در این جلسه بود که نمایندگان تشکل‌های صنفی و مراکز پژوهشی نظرات خود را در این خصوص بیان کردند.

خضریان گفت: مقرر شد استاندارد آرد کامل مشتمل بر سبوس و جنین گندم و درصد نم‌زدگی برای انواع نان‌های سنتی توسط سازمان ملی استاندارد ظرف مدت سه ماه تدوین شود و یک الی سه آسیاب‌دار به عنوان تولیدکننده آرد کامل در همه استان‌ها از سوی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با هماهنگی وزارت امور اقتصاد و دارایی مورد حمایت قرار گیرند. همچنین تدوین شیوه نامه پخت نان کامل ظرف مدت دو ماه توسط وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد و سایر بخش‌های ذیربط انجام پذیرد و نرخ متفاوتی برای تولیدکننده آرد و نان کامل توسط وزارتخانه‌های کشور، جهاد کشاورزی و صمت تعیین شود.

انتهای پیام

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است, در صورت تمایل به مشاهده اخبار اقتصاد بیشتر  پیشنهاد داریم از صفحه اقتصاد ما بازدید نمایید .

منبع : خبرگزاری ایسنا
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − ده =

دکمه بازگشت به بالا