اصلاح نژاد زنبور برای افزایش تولید عسل

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت هشت مرکز اصلاح نژاد زنبور، تلاش بر این است تا تولید عسل در استان اردبیل افزایش پیدا کند.
– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نوبخت اژدری عصر امروز در جلسه هماهنگی سرشماری زنبورستان‌های اردبیل، اظهار داشت: استان اردبیل در تولید عسل ناب با شهرت جهانی و بین‌المللی روبه‌رو است به طوری که عسل سبلان زبانزد عام و خاص است.

وی تصریح کرد: 65 درصد فعالیت زنبورستان‌ها در شهر اردبیل و مابقی در سایر شهرها متمرکز شده و شهر هیر به عنوان شهر عسل در این استان شهرت خاص دارد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه سالانه بیش از یک‌هزار و 300 تن عسل سبلان به کشورهای مختلف صادر می‌شود، گفت: مقصد صادرات عسل استان اردبیل کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، مالزی و ترکیه است.

اژدری به تنوع رویش گیاهان دارویی و طبیعی در این استان اشاره کرد و افزود: تولید بیش از یک‌هزار و 200 نوع گیاه با ارزش طبیعی و دارویی که 15 درصد گونه کشوری را به خود اختصاص داد، فرصتی را فراهم کرده تا ما با تولید متنوع و پرخاصیت عسل در این استان روبه‌رو شویم.

وی از آغاز طرح سرشماری زنبورستان‌های استان از 15 تا 27 مهرماه خبر داد و خاطرنشان کرد: در این مدت انتظار می‌رود فعالان صنعت کندو از مهاجرت و جابجایی محل استقرار خود پرهیز کرده و آدرس دقیق خود را در سامانه طراحی شده به ثبت برسانند.

اژدری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: پلیس راه نیز مانع مهاجرت و جابجایی فعالان صنعت کندو شده تا برنامه سرشماری از زنبورستان‌های استان انجام شود که ما امکانات الکترونیکی و ابزارهای مورد نیاز را تهیه کردیم تا این آمارگیری به صورت دقیق و منظم در تاریخ یاد شده انجام شود.

وی بیان کرد: در پهنه‌های تعیین شده بخش کشاورزی و مراکز خدمات همکاران ما بیشترین تعامل را با فعالان صنعت تولید عسل و زنبورستان‌ها خواهند داشت تا امکان کسب اطلاعات دقیق بیشتر در این صنعت ارزشمند فراهم آید.

اژدری به عرضه عسل های متنوع با رنگ و لعاب غیرخاصیت دارویی اشاره کرد و ادامه داد: متأسفانه برخی عسل‌ها با رنگ سیاه عرضه می‌شود که دارای اکسیدان و مواد بیماری‌زا است که توصیه می‌کنیم خریداران نسبت به تهیه عسل با رنگ شفاف و یا قهوه‌ای روشن اقدام کرده و به هیچ وجه عسل سیاه رنگ خریداری نکنند.

وی بیان کرد: هر چند تغذیه زنبور در رنگ عسل تأثیرگذار است اما نهایت رنگ تغییر یافته قهوه‌ای روشن است و به هیچ وجه عسل تولید شده سیاه نبوده و قطعا چنین ترکیب غیراستاندارد مضر برای حیات انسان‌ها است.

اژدری ضرورت تدوین استاندارد اجباری عسل را یادآور شد و تصریح کرد: اگر این استاندارد تدوین و عملیاتی شود در آن صورت کیفیت عسل تولیدی استان اردبیل خودنمایی خواهد کرد.

وی فعالیت هشت مرکز اصلاح نژاد زنبور عسل را در کشور یادآور شد و گفت: ما از ظرفیت این مراکز برای اصلاح نژاد زنبور عسل متناسب با اقلیم استان اردبیل استفاده می‌کنیم تا بتوانیم بهترین تولیدات را با شهرت جهانی داشته باشیم.

اژدری افزود: از هر کندو و کلنی زنبور عسل بین 17 تا 25 کیلوگرم عسل خالص تولید می‌شود که این تولیدات در قالب بسته‌بندی مناسب به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: قطعا نژاد موجود در استان اردبیل، نژاد پر سوددهی است که ما توصیه می‌کنیم از ظرفیت اصلاح نژاد بومی و رایج در این استان بیشتر استفاده شود.

انتهای پیام/131/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + هفت =

دکمه بازگشت به بالا