Get News Fast

 

شناسایی نخستین مورد ابتلا به بیماری وبا در سقز

مدیر شبکه بهداشت و درمان سقز از شناسایی نخستین مورد ابتلا به بیماری وبا در سقز خبر داد.

پروین خسروپور در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در سقز از شناسایی نخستین مورد ابتلا به بیماری وبا در سقز خبر داد و اظهار داشت:  فرد مبتلا، سابقه مسافرت به کشور عراق  را داشته است.

وی گفت: بیماری وبا به دنبال خوردن غذا یا آب آلوده به باکتری ویبریو کلرا ایجاد می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان سقز تصریح کرد: شهروندان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، مواد غذایی را از مراکز معتبر تهیه و از مصرف منابع آبی نامطمئن خودداری کنند.

خسروپور افزود: کسانی که دارای علایم اسهال شدید و بد بو هستند به نزدیک‌ترین  مرکز  بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه کنند.

به گزارش تسنیم؛ وبا یک عفونت حاد اسهالی است که در اثر خوردن و نوشیدن غذا یا آب‌آلوده به نوعی باکتری به نام “ویبریو کلرا” ایجاد می‌شود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می‌شود که هر سال 1.3  تا 4 میلیون مورد وبا و 21 هزار تا  تا 143 هزار مرگ و میر ناشی از این عفونت در سراسر جهان گزارش می‌شود.

وبا می‌تواند باعث اسهال آبکی حاد همراه با کم‌آبی شدید شود. حدود 12 ساعت تا 5 روز طول می‌کشد تا فرد پس از مصرف غذا یا آب آلوده علائم را نشان دهد.

علائم وبا چیست؟

بسیاری از افراد آلوده به باکتری عامل وبا، هیچ علامتی ندارند، اگرچه این باکتری به مدت یک تا 10 روز پس از عفونت در مدفوع آنها وجود دارد. این بدان معنی است که باکتری‌ها به محیط باز می‌گردند و می‌توانند افراد دیگر را آلوده کنند.

در میان افراد دارای علائم، اکثریت علائم خفیف یا متوسط دارند، اما تعداد کمی دچار اسهال آبکی حاد همراه با کم آبی شدید می‌شوند. اولین شکایت بیمار احساس پری و صدای شکم است و سپس اسهال آبکی شبیه به آب برنج دیده می‌شود.

وبا کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در صورت عدم درمان می‌تواند ظرف چند ساعت باعث مرگ بیمار شود.

شدت بیماری به تعداد میکروب‌های خورده شده، نقص ایمنی اکتسابی، حاملگی، عدم شیردهی با شیر مادر و به دنبال آن عدم انتقال ایمنی از مادر به کودک بر علیه وبا، نقصان تولید اسید معده به خاطر بیماری‌های گوارشی و سوء تغذیه، بستگی دارد.

چگونه از ابتلا به وبا پیشگیری کنیم؟

وبا اغلب قابل پیش‌بینی و پیشگیری است. بهترین راه پیشگیری از بیماری وبا، بهبود دسترسی به آب تمیز و دفع مناسب فاضلاب و واکسیناسیون علیه وبا است.

روش پیشگیری از بیماری، داشتن رفتارهای بهداشتی شامل شستن دست‌ها با صابون بعد از اجابت مزاج و قبل از دست زدن به غذا یا خوردن غذا و همچنین تهیه و نگهداری ایمن غذا است.

شست‌وشوی میوه‌ها و سبزیجات اهمیت بسیار زیادی در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارد بنابراین توصیه می‌شود پیش از خوردن سبزی، آنها را ابتدا با آب سالم شست‌وشو دهید؛ سپس به ازای هر یک لیتر آب، سه تا پنج قطره مایع ظرفشویی اضافه و پس از چند دقیقه بعد آب‌کشی کنید.

جوشاندن یک دقیقه‌ای آبی که از سلامتش اطمینان ندارید نیز می‌تواند از ابتلا به وبا پیشگیری کند.

انتهای پیام/489/.

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا