Get News Fast

 

طرح نان کامل در استان مرکزی به سرانجام رسید

رئیس علوم پزشکی اراک گفت: طرح نان کامل یکی از اقدامات نیمه‌کاره دولت قبل است که در دولت سیزدهم به همت استاندار مرکزی و مسئولان مربوطه به سرانجام رسید.

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علیرضا امانی پیش از ظهر امروز در همایش نهضت احیای نان کامل استان مرکزی، اظهار داشت: برخی نقاط ضعف موجود در سیستم بهداشتی و اقتصادی کشور قابل قبول است، اما این امر نباید موجب غفلت و چشم پوشی از نقاط مثبت دولت سیزدهم شود، چرا که اقدامات خوبی در دو سال اخیر در دولت سیزدهم و وزارت بهداشت از جمله تعرفه پرستاری، طرح دارویار، طرح 2000 واحد بهداشتی، نظام سلامت خانواده انجام شده است. 

وی با بیان اینکه وضعیت نشان می‌دهد که دولت سیزدهم روی کار آمده تا همه طرح‌های نیمه‌کاره قبل را به سرانجام برساند، تصریح کرد: احیای نان کامل یکی از اقدامات نیمه‌کاره دولت قبل است که در دولت سیزدهم به همت استاندار مرکزی و مسئولان مربوطه به سرانجام رسید.

امانی با بیان اینکه نقش نان کامل در سلامت انسان باید برای همگان بازگو شود، گفت: امنیت غذایی همانند امنیت ملی یا امنیت اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است، امنیت غذایی کار بزرگی است که در سراسر کشور و استان مرکزی آغاز شده و همه دستگاه‌ها باید در این زمینه تلاش کنند تا این نهضت به خوبی ادامه پیدا کند و امنیت غذایی تامین شود. 

وی خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده که ممکن است برخی از افراد سودجو تلاش کنند تا فرآیند نهضت احیای نان کامل با مشکل مواجه شود و با برنامه ریزی این افراد این نهضت از مسیر خود خارج شود بنابراین نیاز است دستگاه‌های ذیربط مراقبت افراد سودجو در مسیر نهضت احیای نان کامل باشند و دست آنها را در این زمینه کوتاه کنند.

50 درصد قوت مردم کشور نان است

اردلان زیلابی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این آیین با بیان اینکه استان مرکزی یکی از استان‌های پیشگام در بحث احیای نان کامل است، اظهار داشت: نان یکی از قدیمی‌ترین غذاها است که سالیان دراز و طولانی در کشور ما مورد توجه و بررسی قرار گرفته است.

وی آگاهی‌رسانی به عموم مردم و کسب تجربه برای بهبود کیفیت نان را از جمله اهداف نهضت احیای نان کامل دانست و افزود: حدود 50 درصد قوت مردم ایران نان است و باید این مهم مورد توجه خاصی قرار گیرد تا دورریز نان نداشته باشیم و حاوی مواد مغذی و غنی باشد. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: هزینه تهیه نان بسیار بالاست، اما در جامعه همیشه دورریز بالایی دارد. در این راستا نهضت احیای نان کامل راه‌اندازی شد که استان مرکزی نیز در این زمینه پیشرو بود. 

زیلابی عنوان کرد: نان کامل حاوی مواد مغذی است که از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند و برخلاف آن اگر نان کامل نباشد و مواد غیراستاندارد به آن افزوده شود موجب ایجاد مشکلات عدیده و بیماری‌های مختلف می‌شود، بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت، فشار خون و غیره از مشکلات کشور است که می‌توان با استفاده از نان کامل، بروز و شیوع آنها را کاهش داد.

وی با تأکید بر اینکه شبکه‌های بهداشتی باید نظارت خود را بر نانوایی‌ها بیشتر کنند، خاطرنشان کرد: همچنین باید همچنین مشوق‌هایی برای کارآفرینان این حوزه در نظر گرفته شود. اصلاح فرایند سبوس‌گیری و هدف‌گذاری تولید و تأمین حداقل 15 درصد از آرد و نان کشور با آرد کامل در یک بازه زمانی دو ساله با مشارکت فعالان زنجیره تأمین گندم تا نان در جهت ارتقای سلامتی و ایجاد مزایای اقتصادی از چشم‌اندازهای نهضت احیا و ترویج نان کامل است.

انتهای پیام/711/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا