Get News Fast

مراسم «عناب ته کنی» در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسید

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی از ثبت مراسم «عناب ته کنی» در تقویم رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید.
اخبار استانها –

به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، هادی شاه‌وردی صبح امروز با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: عناب یکی از محصولات راهبردی در صنعت گردشگری استان به‌ ویژه گردشگری کشاورزی است و هر ساله مراسم «عناب ته کنی» در شهرستان خوسف و توابع آن برگزار می‌شود. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: استان خراسان جنوبی یکی از قطب‌های اصلی برداشت عناب به شمار می‌رود، چرا که این محصول با آب و هوای استان و همچنین روستاهای اطراف (به خصوص روستاهای شهرستان بیرجند، خوسف، سربیشه، درمیان، غیره) سازگار است، به طوری که حتی در اغلب خانه‌ها درخت عناب می‌کارند و سالانه محصول خوبی می‌دهد. در همین راستا مراسم «عناب ته کنی» با هدف شناساندن بیشتر این محصول در سطح ملی و بین‌المللی و همچنین جذب گردشگر در ایام برگزاری مراسم، در فهرست رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسید.  

وی بیان کرد: جمع‌‌آوری عناب از آیین و مراسم خاص برخوردار است که امروزه دیگر کمرنگ شده و در گذشته یک روز برای تکان دادن عناب از طرف اهالی مشخص می‌شد. در روز عناب تکانی تمام مردم روستا برای تکاندن درختان جمع شده، در ابتدا اسفند دود کرده و با درود فرستادن بر پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) کار آغاز می‌شود، همچنین در مدت تکان دادن و جمع کردن عناب با خواندن دوبیتی‌های محلی و حرف دل خود را به نشانه شادمانی و شکرگزاری از خالق و روزی‌رسان بازگو می‌کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی، افزود: سپس صافی یا چادر را گرفته و یکی از مردم که در درخت‌نوردی و در عناب تکانی ماهرتر است به بالای درخت می‌رود و در عناب تکان نهایت سعی را می‌کند تا به درختان آسیبی نرسد گویی که در نظرشان درختان نیز مانند انسان‌ها جان دارند. طول چوب‌های عناب تکانی از یک تا 4 متر می‌رسد و به بلندترین چوب‌ها پارو یا كَلَکی گفته می‌شود. در تمام مراحل جمع‌آوری حضور زن‌ها و بچه‌ها که یارویاور خانواده در امور کشاورزی هستند محسوس است. این مراسم با شماره 2228 در فهرست میراث معنوی کشور (ناملموس) به ثبت رسیده است. 

شاه‌وردی گفت: در فرهنگ خراسان جنوبی عناب به عنوان آجیل همراه با دیگر میوه‌های خشک شده مانند توت خشک، برگه زردآلو، برگه هلو برای پذیرایی از مهمان استفاده می‌شود. عناب خواص دارویی هم دارد و به صورت دمنوش استفاده می‌شود.

انتهای پیام/257/

این خبر در هاب خبری وبانگاه بازنشر شده است

 

منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا