Get News Fast

 

تولید ‌۴۰۰ هزار تن محصول «به» در شهر گیوی اردبیل

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در شهر گیوی تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن محصول «به» را شاهدیم که ۱۱ نوع «به» ‌با عناوینی همچون «حاج آقاکیشی، آرمودی، آلمایی، ترش، ملس و ارقام شیرین تولید و روانه بازار می‌شود.

به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم در اردبیل، احمد شهریاری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل شامگاه جمعه در جشنواره «به» که در باغات گیوی برگزار شد، اظهار داشت: شهر گیوی در تولید «به» به‌عنوان میوه بهشتی سرآمد کشور و منطقه است، به طوری که در این منطقه بیشترین «به» کشور تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

وی تصریح کرد: در دنیا 700 هزار تن «به» تولید می شود که در کنار کشورهایی نظیر چین، برزیل و ترکیه، ایران نیز جزء تولیدکنندگان «به» محسوب می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: شهر گیوی بازار مناسبی را برای همه ایرانیان در تولید و عرضه این محصول فراهم کرده و باید با تبلیغات مناسب سعی کنیم تا عرضه این محصول با تنوع خاص رشد و توسعه پیدا کند.

وی به اهمیت این میوه در حفظ سلامت و بهداشت عموم مردم را یادآور شد و افزود: «به» نه تنها دارای ویتامین، کلسیم، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان است، بلکه در کنترل فشار خون و بیماری‌های گوارشی، قلب و کبد بسیار مؤثر و کارآمد است.

شهریاری ضرورت اصلاح باغات «به» گیوی را با رویکرد تقویت پایه های باغ «به» در گیوی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر با مشکل ترکیدگی میوه «به» در باغات روبه‌رو بودیم که مطالعات نشان می‌دهد باید در کاهش این عارضه تقویت پایه‌های درخت «به» را انجام دهیم تا در برابر سرمازدگی و تغییرات جوی کمترین تنش را شاهد باشیم.

مطلب صادقلو نیز به برگزاری این جشنواره با استقبال خوب گردشگران و مسافران اشاره کرد و ادامه داد: در شهر گیوی تولید بیش از 400 هزار تن محصول «به» را شاهد هستیم که 11 نوع «به» در این منطقه با عناوینی همچون «حاج آقاکیشی، آرمودی، آلمایی، ترش، ملس و ارقام شیرین تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: با تکمیل سد گیوی، امکان آبیاری باغات و اراضی فراهم شده به طوری که امسال تنوع تولید محصولات جالیزی، باغی و حتی کشت برنج را در منطقه شاهد بودیم که درآمدی معادل 2 هزار و 70 میلیارد تومان نصیب کشاورزان منطقه کرده است.

فرماندار شهرستان کوثر تصریح کرد: برای حمایت از بخش خصوصی در توسعه صنایع تبدیلی زمین رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته و تسهیلات کم‌بهره نیز پرداخت می‌شود تا توسعه صنایع تبدیلی را برای خشک‌کنی و تولید مربا و سایر محصولات باغی در این شهرستان شاهد باشیم.

صادقلو، برند «به» تولید شده مرغوب را در سطح کشور متعلق به شهر گیوی اعلام کرد و گفت: این شهر در کنار همه ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و تمدنی، در تولید این محصول سرآمد کشور است.

به گزارش تسنیم، در این مراسم برنامه‌های متنوع فرهنگی، ورزشی و موسیقی محلی برگزار و در قالب غرفه‌های متعدد صنایع دستی، صنایع خانگی و تولید محصولات متنوع اهالی شهرستان کوثر در معرض دید قرار گرفت.

انتهای پیام/131/.

در صورت تمایل به مشاهده اخبار استان‌ها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .

منبع خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =

دکمه بازگشت به بالا