Get News Fast

تاکید بر غنی‌سازی و استاندارد‌سازی آرد توسط کار‌خانه‌های همدان‌

معاون اقتصادی استاندار همدان گفت: در سبد غذایی مردم نان مهم ترین بخش را تشکیل می دهد لذا استاندارد سازی کیفیت آرد و نان ضروری است.

اخبار استانها –

به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، سید‌‌مجتبی حسینی در کارگروه آرد و نان اظهار داشت: با متخلفانی که در مقابل استاندارد سازی و به روز‌رسانی کارخانه‌های خود مقاومت کنند برخورد جدی خواهد شد چون در موضوع نان که ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارد با کسی مماشات نخواهیم کرد.

وی با بیان اینکه کیفیت نان از طریق سامانه نانی نو و مرکز رصد و پایش آرد کنترل می شود، افزود: تأمین آرد و نان برای مراکز شبانه روزی ،خوابگاه های دانشجویی و مراکزی که مصرف انبوه دارند توسط شرکت غله استان تأمین خواهد شد که در همین راستا سهمیه آرد نانوایی دانشگاه بوعلی نیز افزوده می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه دغدغه اصلی ما بحث کیفت نان است، متذکر شد : اگر با وجود کمکی که به خبازی ها در تأمین آرد می‌شود، کیفیت نانشان وضعیت مطلوبی پیدا نکند با آنها برخورد می‌شود.

حسینی تصریح کرد : از اتحادیه نانوایان تقاضا داریم تا دقت و نظارت بیشتری بر کیفیت و عملکرد نانوایی ها داشته باشد.

وی عنوان کرد: تامین نان کیفی برای مردم از موضوعات بسیار مهم است که با نظارت صحیح برکیفیت پخت و نحوه عرضه آن می توان به نتایج بهتری رسید.

معاون اقتصادی استاندار همدان همچنین در خصوص رعایت بهداشت در تولید نان هم گفت: وظیفه نظارت بر بهداشتی بودن آرد و نان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی استان است که باید به کمک سایر ادارات ذیربط برای کنترل چرخه تولید انجام شود.

حسینی از شرکت غله استان خواست در خصوص نحوه تولید آرد سبوس دار و روند توزیع آن نظارت جدی تری داشته باشد و افزود: ما مدیران در مورد سلامت مردم مسئول هستیم و باید در زمینه نان که در سبد غذایی همه مردم جای دارد نظارت بیشتری داشته باشیم.

وی همچنین با اشاره به اجرایی شدن آئین‌نامه ارزیابی کارخانه‌های آرد و نان نیز بیان کرد: آیین‌نامه دستخوش تغییرات بومی قرار گرفته تا ارزیابی جامع و مستندی از فعالیت کارخانه‌های آرد انجام شود به طوریکه کارخانه‌های را در مولفه‌های مختلف ارزیابی می‌کند.

در ادامه نیز مدیرکل غله استان همدان گفت: در استان همدان 15 کارخانه وجود دارد که توانایی پخت نان کامل را در ظرفیت تولیدی خود دارند بر‌همین‌اساس پیشنهاد می‌شود آرد مورد نیاز پخت نان کامل در اختیار این واحد‌های نانوایی قرار گیرد.

حسین خوانساری با بیان این که تقاضای شهروندان عامل مهمی برای عرضه هر چه بیشتر نان کامل در همدان است، ادامه داد: برای موفقیت اجرای طرح‌های مورد نظر در زمینه افزایش تعداد واحدهای نانوایی عرضه کننده نان کامل در شهر همدان نیاز است که مردم از این نوع نان بیشتر استقبال کنند و با خرید آن و ایجاد تقاضا، نانوایان را برای پخت نان کامل تشویق کنند.

وی افزوذ: بررسی‌های میدانی صورت گرفته از مصرف نان مردم در استان نشان می‌دهد که مردم به سمت مصرف نان سفید و روشن رفته‌اند و این تصور اشتباه وجود دارد که هر چقدر نان سفیدتر باشد از نظر کیفی مناسب‌تر است؛ در حالی که اینگونه نیست.

وی تاکید کرد: میزان آردی که به نانوایی‌های استان همدان اختصاص می‌یابد با توجه به بررسی‌ها و بازدیدهای میدانی و با توجه به جمعیت محل و کیفیت نان تولیدی در هر واحد است که به دنبال آن تخصیص آرد صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول وقتی آرد تولید و از کارخانه به سمت نانوایی می‌رود؛ محل نگهداری آرد بسیار مهم است که باید در دمای مناسبی نگهداری شود.

وی اضافه کرد: تخمیر نیز در مراحل پخت نان مهم است که حداقل یک ساعت و نیم خمیر باید استراحت داشته باشد تا در نهایت نان با کیفیت تری را داشته باشیم.
در ادامه نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان، گفت: بیش از 20 درصد از کارخانه‌های آرد همدان متخلف غنی‌سازی هستند که با آن‌ها برخورد شده است.

قدرت‌الله رستمی افزود: با توجه به اهمیت سلامت آرد در حوزه سلامت، بررسی وضعیت بهداشتی کارخانه های آرد در استان از جمله مهمترین اولویت های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان است.

وی عنوان کرد: همه تلاش ها باید برای بهیود کیفیت و بالابردن تولید و تامین آرد مورد نیاز استان صورت بگیرد تا نان سالم و با کیفیت به دست مردم برسد.

انتهای پیام/

در صورت تمایل به مشاهده اخبار استان‌ها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .

منبع خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 16 =

دکمه بازگشت به بالا