Get News Fast

 

مدیرکل غله زنجان: صادرات نان، نانوایی‌های سنتی را از رونق می‌اندازد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: عدم تمایل نانوایان سنتی برای ادامه فعالیت در صنف فعلی و افزایش درخواست برای تبدیل به صنف و صنعت جهت کسب ‏درآمد بیشتر از چالش‌های احتمالی صادرات نان است.

به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از زنجان، وزارت جهاد کشاورزی چندی پیش با ارسال نامه‌ای به سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که صادرات نان با “آرد غیریارانه‌ای” با تأیید اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی هر استان بلامانع است. در نخستین فاز استان‌های زنجان، خراسان رضوی، کردستان و تهران برای صادرات نان انتخاب شده‌‌اند.

لازم به ذکر است که در سال‌های گذشته به دلیل کمبود آرد و واردات گندم، صادرات نان به سایر کشورها ممنوع شده بود اما امسال صادرات نان با توجه به خودکفایی در گندم خبازی و اهمیت و ضرورت ارزآوری مجاز اعلام شده است.

در این راستا ولی‌الله زمانی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به ابلاغ آزادسازی خروج نان از کشور، مواردی به شرح ذیل قابل بررسی و توجه بیشتر است اگرچه فعلاً نامه‌ای به‌شکل مستقیم به این اداره ارجاع داده نشده است.

گزینه صادرات آرد هم روی میز آمد/ جزئیات صادرات نان مشخص نیست

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا مکانیزم صادرات در این طرح مشخص شده و اینکه نانوایی‌های دولتی سر خود اقدام به این کار نکنند گفت: از آنجایی که این دستورالعمل برای واحدهایی با نوع آرد صنف و صنعت (به قیمت تمام شده) است با توجه به تفاوت ‏قیمت گندم، آرد و نان در داخل و خارج از کشور، این مهم نیازمند نظارت و بازرسی دقیق و ویژه از واحدهای نانوایی سنتی و ‏نیز واحدهایی با آرد آزاد است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان اضافه کرد: احتمال کم‌کاری واحدهای خبازی و جمع‌آوری نان از سوی نانوایی‌های دولتی برای عرضه به واحدهای صنف و صنعت صادر کننده و در نتیجه کاهش ‏ساعات پخت و ایجاد صف‌های طویل مقابل واحدهای خبازی وجود دارد.‏

وی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگر تسنیم مبنی بر اینکه با توجه به اینکه بعضاً مشاهده می‌شود آرد یارانه‌ای سر از بازار آزاد درمی‌آورد و نان دولتی در قالب اسنپ فود و کسب و کار اینترنتی به فروش می‌رسد آیا تدبیری برای مقابله با این کار اندیشیده خواهد شد، گفت: به علت تفاوت قیمت صادرات و سود زیاد آن، احتمال سوء استفاده واحدهای صنف و صنعت و خبازی برای توزیع و خروج ‏خارج از شبکه بالا خواهد رفت و طبیعتاً احتمال افزایش قاچاق آرد و نان به خارج از کشور از استان های مرزی بالا خواهد رفت و باید قبل از ابلاغ صادرات نان، مکانیزم‌های بازرسی و نظارت بر روی کار دیگر نانوایی‌ها افزایش یابد.

ورود نانوایی‌های سنتی به صادرات نان، کنترل را غیرممکن می‌کند +فیلم

زمانی با بیان اینکه صادرات نان محاسنی برای نانوایان آزادپز از جمله افزایش درآمد خواهد داشت ولی برای ایجاد صادرات نان باید بسترهای آن فراهم شود، عنوان کرد: اگر صادرات نان برای واحدهای آزادپز فراهم شود مشکلاتی را در دیگر واحدهای نانوایی ایجاد خواهد کرد. عدم تمایل نانوایان سنتی برای ادامه فعالیت در صنف فعلی و افزایش درخواست برای تبدیل به صنف و صنعت جهت کسب ‏درآمد بیشتر و از سوی دیگر ایجاد بُعد روانی منفی در جامعه به خصوص در مناطقی با صف‌های نامتعارف، پر ازدحام و طویل و ایجاد نارضایتی عمومی در ‏بین مردم از چالش‌هایی است که احتمال می‌رود با اجرا شدن این موضوع این موضوعات گریبان‌گیر شود.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا با کیفیت فعلی نان امکان صادرات کیفی‌تر نان در اولویت قرار خواهد گرفت گفت: وقتی میزان درآمد نانوایان آزادپز بابت صادرات افزایش یابد قطعاً شاهد افزایش کیفیت نان‌ها هم خواهیم شد چرا که نانوا می‌داند اگر بخواهد از میزان کیفیت نان خود بکاهد قطعاً در حوزه صادرات جایی نخواهد داشت چرا که کیفیت کالا و کیفیت محصولات صادراتی باید در اولویت قرار بگیرد.

انتهای پیام/

در صورت تمایل به مشاهده اخبار استان‌ها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .

منبع خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + هشت =

دکمه بازگشت به بالا