Get News Fast

 

فناوری ساخت کارخانه‌های آرد کامل در استان مرکزی وجود دارد

استاندار مرکزی گفت: فناوری ساخت کارخانه‌های آرد کامل در استان مرکزی وجود دارد، می‌توان این تجهیزات را در اختیار سایر استان‌ها قرار داد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با اشاره به راه‌اندازی احیای نهضت نان کامل، اظهار داشت: تا زمانی که نهضت احیای نان کامل در کل کشور فراگیر نشود به هدف نهایی خود نرسیده است، تعداد کارخانه‌های تولید آرد کامل در کشور محدود است و تا زمانی که نتوان تعداد آنها را افزایش داد عملاً نمی‌توان تقاضای مردم را تحریک و افزایش داد. 

وی افزود: فناوری ساخت کارخانه‌های آرد کامل در استان مرکزی وجود دارد و این تجهیزات را می‌توان در اختیار سایر استان‌ها قرار داد، یگان انتظامی استان مرکزی به عنوان نخستین یگانی است که طبخ و عرضه نان کامل دارد و از دانشگاه نیز در این زمینه دعوت شده است. 

استاندار مرکزی تصریح کرد: در تهران به ویژه نیمه شمالی شهر نان کامل در واقع همراه با گزینه‌های مختلف مانند نان کنجدی، نان همراه با سبزی و نان سبوسدار عرضه می‌شود که باید از این امر جلوگیری شود، چراکه در افزایش  ارزش غذایی نان تأثیری ندارد. طرح احیای نان کامل نباید به هیچ عنوان دچار آسیب شود چراکه طرح در ابتدای مسیر قرار دارد. 

مخلص‌الائمه بیان کرد: نانوایی‌ها باید نشان نان کامل را نصب کنند و آموزش‌های لازم در این زمینه باید ارائه شود و نانوایی‌ها باید شرایط لازم برای طبخ نان کامل را داشته باشند. در اغلب شهرستان‌های استان نانوایی نان کامل فعال است، در برخی از شهرستان‌ها هنوز یک نانوایی نان کامل وجود ندارد و این به معنی ضعف فرماندار است و باید شرایط دسترسی نان کامل برای تمام اقشار جامعه فراهم شود. 

وی ادامه داد: به‌زودی تعداد کارخانه‌های تولید آرد کامل استان افزایش پیدا می‌کند، یکی از اقدامات به جهت فراگیر شدن این طرح همدلی و همراهی دستگاه‌های مختلف استان است، در احیای نهضت نان کامل هیچ گونه اختلاف نظری بین مسئولان استانی وجود نداشت و همه مسئولان حول یک محور حرکت کردند و امید است با قیمت‌گذاری مناسب، نان کامل در اختیار مردم قرار گیرد. 

استاندار مرکزی بیان کرد: برای مناسبت‌هایی مانند دیابت و کتابخانه‌ها در کشور اقداماتی به صورت نمادین انجام می‌شود، اما باید باید برای این مناسبت‌ها برنامه‌ای تدوین شود و یک هدف مشخصی را دنبال کنند که در این راستا رسانه‌ها می‌توانند نقش موثری داشته باشند. همچنین دستگاه‌های اجرایی باید نسبت به مشکلات مربوط به رویدادها و مناسبت‌ها واقف باشند و در جهت رفع مشکلات اقدام کنند. 

امنیت و سلامت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است

علیرضا امانی با اشاره به تببین مصرف نان کامل و کاهش ضایعات نان اظهار داشت: استان مرکزی در واقع نخستین استانی است که ترویج مصرف نان کامل را آغاز کرد. امنیت و سلامت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است و حضور شخص رئیس جمهوری در جلسات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نشان از اهمیت این مسئله برای حاکمیت دارد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: در استان مرکزی نیز اقدامات خوبی به انجام رسیده است، اما چالش‌هایی نیز وجود دارد و لازم است که همه دستگاه‌های اجرایی به ویژه جهاد کشاورزی هم‌افزایی بیشتری با دانشگاه علم پزشکی داشته باشد. 

نهضت احیای نان کامل در استان مرکزی راه اندازی شد

غلامرضا ملکی نیز در این نشست اظهار داشت: اهمیت نان بر کسی پوشیده نیست. نان مهمترین سنگرگاه امنیت غذایی در کشورها و جامعه است، مشکلی که در بحث نان وجود دارد و از سال 92 به انحراف رفت نیز فاصله گرفتن نان از ارزش‌های غذایی جامعه بود، با استفاده از نان کامل باید نیازهای سلولی خود را تأمین کنیم، اما با رفتن به سمت استفاده از نان‌های سفید نیز کمبودهایی را مواجه بودیم. 

وی افزود: طرحی در وزارتخانه در جهت غنی‌سازی آرد اجرا می‌شود. این طرح از نظر علمی غنی‌سازی نیست، بلکه بازگشت مواد است، درخواست و اعتراض عمومی در مورد نان وجود دارد که کیفیت نان‌های قدیمی وجود ندارد. در این راستا نهضت احیای نان کامل در استان راه‌اندازی شد و از 20 نهاد و دستگاه ذی‌ربط در این نهضت استفاده کردیم و جلسات متعددی برگزار شد، هم‌‌گرایی بسیار خوبی در استان انجام شد و سبب پیشبرد این طرح شد. 

دبیر نهضت احیای نان کامل در استان مرکزی تصریح کرد: در استان مرکزی نیز اعتراض به نان تیره را به درخواست نان غنی تبدیل کردیم و الان مردم مطالبه نانوایی‌های شامل عرضه نان کامل را در محله‌های خود دارند. در سامانه آرد و نان کشور نیز آرد کامل تعریف شده است، البته هنوز به شرایط ایده‌آل نرسیدیم و باید این نهضت به‌گونه‌ای رقم بخورد که در هر سطحی از کشور مردم خواهان نان کامل بودند در اختیار آنها قرار گیرد.

ملکی بیان کرد: در حال حاضر حدود 90 نانوایی در سطح استان مرکزی نان کامل عرضه می‌کند و به صورت مستمر نانوایی‌ها پایش می‌شوند و این طرح کاملاً اختیاری اجرا می‌شود، طرح رتبه‌بندی نانوایی‌ها نیز در حال انجام است، در بحث کارخانه‌های آرد نیز امروز یک کارخانه فعال در استان وجود دارد و مجوز فعالیت دو کارخانه نیز اخیراً صادر شده است. 

انتهای پیام/711/

در صورت تمایل به مشاهده اخبار استان‌ها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .

منبع خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + هجده =

دکمه بازگشت به بالا