نرخ تورم تولید مرغ در کشور چقدر است؟
تابستان ١٤٠٢ شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٤.٤ درصد افزایش یافته است. |
به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری مهر، در فصل تابستان ١٤٠٢ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۷.۹ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٩٧.٤ درصد) ٥٩.٥ واحد درصد کاهش داشتهاست.
تابستان سال ١٤٠٢ شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور (بر مبنای ١٠٠=١٣٩٥) برابر با ۱۲۵۶.۵ بوده که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٤.٤ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٣٧.٩ درصد افزایش یافتهاست. در فصل مورد بررسی میانگین شاخص قیمت ۴ فصل منتهی به فصل جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ٧٠.٢ درصد افزایش یافتهاست.
کاهش تورم فصلی
تابستان١٤٠٢ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) به ۴.۴ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٣٢.٥ درصد)، ٢٨.١ واحد درصد کاهش یافتهاست. در میان قلمهای مرغداریهای صنعتی، بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به «تخممرغ خوراکی» با ۲۹.۱ درصد و بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط به جوجه یک روزه» با ٤. ۱۴- درصد است.
کاهش تورم نقطه به نقطه
در فصل تابستان ١٤٠٢ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۷.۹ درصد بوده است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٩٧.٤ درصد) ٥٩.٥ واحد درصد کاهش داشتهاست. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداریهای صنعتی به ازای تولید قلمهای خود در داخل کشور، در فصل تابستان١٤٠٢ نسبت به فصل تابستان١٤٠١، ٣٧.٩ درصد افزایش دارد. در بین قلمهای مرغداریهای صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به «تخم مرغ خوراکی» با ۱۹.۸ درصد و بیشترین آن مربوط به «کود» با ۶۲.۹ درصد است.
کاهش تورم سالانه
در تابستان١٤٠٢ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی در داخل در ۴ فصل منتهی به این فصل نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۷۰.۲ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل (٨٨.٧ درصد)، ١٨.٥واحد درصد کاهش نشان میدهد. در فصل مورد بررسی، در میان قلمهای مرغداریهای صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به «تخم مرغ خوراکی» با ۴۷.۹ درصد و بیشترین آن مربوط به «مرغ گوشتی» با ۸۳.۱ درصد است.
شاخص استانی
بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در تابستان ١٤٠٢ نشان میدهد که بیشترین میزان افزایش شاخص کل نسبت به فصل قبل مربوط به استان البرز با ۲۳.۲ درصد و بیشترین میزان کاهش مربوط به استان اردبیل با ١٦.٨- درصد بوده است.
بررسیها نشان میدهد که شاخص کل در فصل جاری نسبت به فصل مشابه سال قبل، در همه استانها با افزایش روبهرو بوده است. بیشترین میزان افزایش مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۹۲.۱ درصد و کمترین میزان افزایش آن مربوط به استان یزد با ٢١.٨ درصد است.
برای مشاهده اطلاعات تفصیلی به فایل پیوست مراجعه کنید.
منبع | خبرگزاری مهر |
|