کمبود شیر خشک تا ماه آینده برطرف میشود/ سهمیه هر نوزاد ماهانه ۱۲ قوطی است
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ماهانه ۱۲ قوطی شیرخشک به عنوان سهمیه نوزادان اختصاص مییابد. |
به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، قدرتالله رستمی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه در حال حاضر تحویل شیرخشک به نوزادان فقط با ثبت کد ملی انجام میشود، اظهار داشت: با توجه به دریافت شیرخشکهای وارداتی و تولید سه شیفته شیرخشک، پیشبینی میکنیم تا یک ماه آینده مشکل کمبود برطرف شود.
وی با بیان اینکه قاچاق شیرخشک و مصرف نابهجای این کالا سبب ایجاد کمبود شده است، تصریح کرد: با هدفمند شدن توزیع این مشکل به زودی برطرف میشود. بدون شک در طول 3 ماه آینده با مازاد عرضه شیرخشک و انبار بیش از حد آن مواجه میشویم.
رستمی با بیان اینکه غذا یک کالا یا نیاز بشر است که همه برای زنده ماندن به آن نیاز دارند و از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: سالم بودن و امنیت غذایی از خواستهها و مهمترین اهداف دولتهاست.
وی با تأکید بر اینکه سازمان غذا و دارو زیر نظر وزارت بهداشت متولی اصلی سلامت و امنیت غذایی است، اظهار داشت: وزارت بهداشت سیاستهای مربوط به آن را به معاونت غذایی اعلام میکند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان از اجرای برنامه عملیاتی پایش سموم، فلزات سنگین و نیترات در محصولات کشاورزی سطح عرضه و تولید استان خبر داد و گفت: پایش سموم محصولات کشاورزی یک برنامه همیشگی است.
رستمی با بیان اینکه 90 درصد محصولاتی که از لحاظ باقیمانده سموم کشاورزی بررسی کردیم سالم بوده است، تصریح کرد: 10 درصدی که آلودگی داشت وارد چرخه مصرف شده و نمیتوانستیم کاری برای آن انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه وقتی کشاورز محصول خود را سمپاشی میکند باید زمانی برای از بین بردن سموم داشته باشد و پس از آن به دست مصرف کننده برسد، گفت: مزارع باید شناسنامه دار شوند و کشاورزان تحت نظارت جهاد کشاورزی سمپاشی را انجام دهند و از سموم غیرمجاز استفاده نکنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه کشاورزان باید از سمپاشی دیرهنگام خودداری کنند، گفت: باید از کشاورزان بخواهیم سمومی را مصرف کنند که جهاد کشاورزی آن را معرفی کرده است.
رستمی در بخش دیگری از سخنانش از برنامه ریزی و پیگیری تولید آرد و نان سبوس دار خبر داد و گفت: به زودی فعالیت برخی نانواییها در تولید نان کامل آغاز میشود.
وی با تاکید بر اینکه هرچه رنگ نان تیره تر باشد به معنای سبوس بیشتر و سلامت نان است، اظهار داشت: متاسفانه مردم به خرید نانهای سفید رغبت بیشتری دارند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 9 کارخانه تولید آرد در استان ما فعال است که آرد خبازیها را تامین میکنند، از غنیسازی آردهای مصرفی خبر داد و عنوان کرد: غنی کردن آرد با اسیدفولیک و آهن، میتواند تاحد زیادی از شیوع کمخونی جلوگیری کند.
رستمی از سبوسگیری بیش از حد آرد در برخی کارخانجات متخلف خبر داد و گفت: در صورت مشاهده با متخلفان برخورد جدی میشود.
وی به مزایای مصرف آرد کامل اشاره کرد و اظهار داشت: براساس هرم غذایی هر فرد باید روزانه 3 تا 5 واحد سبزی و 2 تا 4 واحد میوه مصرف کند اما بسیاری از مردم ما به دلیل مباحث اقتصادی یا غیره نمیتوانند این مقدا مصرف را داشته باشند بنابراین به صورت رایگان میتوانیم از طریق فیبر موجود در سبوس این مقدار را دریافت کنیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: بیشترین میزان املاح و گروه ب را در سبوس داریم که مصرف کننده بخش عمدهای از نیازها را دریافت میکند.
رستمی گفت: غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک از برنامه وزارت بهداشت است که با کمک آن روزانه 40 دصد آهن مور نیاز بدن تامین میشود.
وی افزود: مصرف نانهای سبوس داردو نان کامل میتواند از بیماریهای دستگاه گوارش جلوگیری و در کنترل بیماریهایی مثل فشار خون و چربی کمک کننده باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه آب و هوا و بارشها بر غنای گندم تاثیر دارد، گفت: اگر درمورد پروتئین غنایمان کم باشد با گندمهای سایر نقاط استان یا گندم خارجی اصلاح میکنیم.
رستمی با بیان اینکه در حوزه تولید گندم مازاد بر نیاز هستیم، اظهار داشت: پس گندمهای تولید استان به مصرف مردم همدان میرسد.
رستمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر غنی سازی آرد با ویتامین دی، تصریح کرد: این مورد توصیه نمیشود، چراکه کمبود ویتامین دی در همه افراد قطعی نیست و مصرف زیاد این نوع ویتامین به خاطر محلول در چربی بودن، مضر است.
وی با اشاره به اینکه شیر را با ویتامین د غنی کردیم، گفت: برخی روغنها هم با ویتامین د غنی سازی شده است.
رستمی در بخش دیگری از نشست با اشاره به اینکه قرار است 15 نانوایی در همدان پخت نان کامل را اجرا کنند، تصریح کرد: در مرحله اول باید آرد کامل تولید کنیم.
وی افزود: کارخانجات تولید آرد کامل بایستی از سیستم آسیاب خاص استفاده کنند، که آن هم چند صد میلیون تومان هزینه میخواهد. زیرساخت تولید آرد کامل را به صورت محدود در استان داریم تا بتوانیم برای 15 نانوایی تامین کنیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: دولت، کل استانها را موظف کرده که یک تا سه کارخانه را موظف به تولید آرد کامل کنند.
انتهای پیام/743/.
در صورت تمایل به مشاهده اخبار استانها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .
منبع | خبرگزاری تسنیم |