ضایعات و تلفات ۳۰ میلیون تنی محصولات کشاورزی ایران
رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: سالانه بیش از ۳۰ میلیون تن از محصولات کشاورزی تولید شده در داخل کشور معادل ۳۰ درصد تولید کشاورز به دلیل ضایعات و تلفات از دسترس خارج می شود. |
به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، زهرا عبدالهی، ظهر امروز در سومین مجمع سلامت استان همدان بر اجرای برنامهشیر در مدارس تاکید کرد و اظهار داشت: بهبود کیفیت روغن های خوراکی و کاهش آلاینده ها در محصولات کشاورزی از برنامههای مهم سند ملی سلامت است.
وی با تاکید بر اینکه ارکان اصلی امنیت غذایی شامل ایمنی، سلامت، کیفیت، اصالت و حلیت غذاست، تصریح کرد: تامین پایداری غذای سالم و اقتدار غذایی، ارتقای سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی را به همراه دارد.
رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از تشکیل کمیته فنی “نان کامل و غذای سالم در سفره مردم” خبر داد و عنوان کرد: شوکهای اقتصادی، نوسانات و افزایش قیمت غذا، بحرانهای آب و هوایی، تحریم و کاهش واردات غذا، انرژی و نهادههای کشاورزی، کاهش کمکهای غذایی بینالمللی و بشر دوستانه و غیره، از علل مهمنا امنی غذایی است.
عبدالهی با تاکید براینکه ناامنی غذا تاثیرات بدی در گروههای سنی مختلف دارد، گفت: این موضوع سبب سوء تغذیه در مادران باردار و شیوع شیوع بیماریهای غیرواگیر، تضعیف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری، افزایش مرگ و میر در اثر تکرار ابتلا به بیماریهای واگیر، افزایش بار مراجعات به پزشک خانواده، کاهش امید به زندگی، میشود.
وی با بیان اینکه افزایش 1.1 درجهای دمای کشور سبب افزایش تبخیر و تعرق و از دسترس خارج شدن منابع آبی محدود کشور میشود، تصریح کرد: شدت فرسایش خاک در ایران 16 تن در هکتار معادل چهار برابر میانگین جهانی است و فرسایش خاک پدیده تاثیرگذار بر تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی و اقتصاد کشور است.
رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با تاکید بر اینکه الگوی مصرف فعلی کشور گویای این است که میزان مصرف غذاهای نشاستهای، مواد قندی و شیرین،نمک، فست فودها رو به افزایش و مصرف انواع سبزی و میوه، حبوبات، شیر، لبنیات و ماهی رو به کاهش است، گفت: پیامد این الگوی مصرف غذایی، شیوع چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطانها، مشکلات مفصلی استخوانی، پوکی استخوان، سو تغذیه است.
عبدالهی افزود با بیان اینکه امنیت غذایی زیر بنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و از وجوه مهم امنیت ملی کشور است، گفت: جامعهای که غذای سالم دارد هزینههای درمانی آن کم تر است.
وی افزود: براساس مطالعات، هزینههای بهداشت و درمان در جوامع مواجه با ناامنی غذایی خفیف 19 درصد، ناامنی غذایی متوسط 32 درصد و ناامنی غذایی شدید بیش از 76 درصد است.
رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی عنوان کرد: سالانه بیش از 30 میلیون تن از محصولات کشاورزی تولید شده در داخل کشور معادل 30 درصد تولید کشاورز به دلیل ضایعات و تلفات از دسترس خارج می شود.
انتهای پیام/743/.
در صورت تمایل به مشاهده اخبار استانها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .
منبع | خبرگزاری تسنیم |