Get News Fast

 

اجرای الگوی کشت در سطح ۱۷۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: الگوی کشت در سطح ۱۷۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و افزایش بهره‌وری و راندمان تولید اجرا می‌شود.

کبری توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درشبانکاره دشتستان با بیان اینکه اجرای الگوی کشت بدون مشوق برای تولیدکنندگان دشوار، اما ضروری است، اظهار داشت: با توجه به خشکسالی‌های چند سال اخیر در بوشهر و استان‌های بالادست و کاهش منابع آبی سطحی و زیرسطحی استان، اقدامات اجرایی به منظور ابلاغ الگوی کشت مناسب آغاز و کارگروه استانی با دستور استاندار به‌عنوان رئیس الگوی کشت و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان مجری الگوی کشت تشکیل شد.

وی با بیان اینکه طرح الگوی کشت با مشارکت و همراهی شرکت آب منطقه‌ای تشکیل شده است گفت: در پی آن کارگروه شهرستانی با ریاست فرمانداران، مدیریت جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای شهرستان مربوطه تشکیل شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان بوشهر اهداف الگوی کشت را کنترل منابع آب و خاک، کشت متناسب با نیاز بازار و جلوگیری از تولید زیاد محصول در بازه زمانی خاص و تنظیم بازار مصرف، کنترل سطوح زیرکشت، مدیریت تولید محصول، ایجاد برنامه منسجم برای رسیدن به تولید پایدار دانست.

توکلی اضافه کرد : کشت تمامی محصولات سازگار با استان بوشهر مثل علوفه، دانه‌های روغنی، گندم، جو، گیاهان دارویی و محصولات جدیدی مانند کاکتوس آپونتیا، میوه‌های استوایی، بادام زمینی و حذف جالیز و صیفی در پایاب سدهای استان و تغییر تاریخ کشت به دوره سبز آبیاری و استفاده از ارقام زودرس از اهداف برنامه‌های ابلاغی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان بوشهر از ابلاغ برنامه الگو کشت از مهرماه به 4 شهرستان دشتستان، دشتی، دیر و جم اعلام و خاطرنشان کرد: در مجموع در این چهار شهرستان در سال زراعی جاری 8 هزار و 150 هکتار سطح اراضی کشت گوجه فرنگی و جالیز و سایر سبزیجات کاهش یافته است.

وی سطح زیر کشت اراضی گوجه‌فرنگی استان بوشهر را شش هزار و 330 هکتار دانست و بیان کرد: در طرح الگوی کشت سطح اراضی کشت جالیز یک‌هزار و 440 و سایر سبزیجات 380 هکتار تعیین شده است.

توکلی افزایش سطح زیر کشت محصولات استراتژیک را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت محصولات گندم، جو، دانه روغنی و میوه‌های استوایی در مجموع 4 هزار و 25 هکتار افزایش یافته است. جمعاً تولید محصولات یاد شده در استان بوشهر 29 هزار و 404 تن افزایش می‌یابد. در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و افزایش بهره‌وری و راندمان تولید، الگوی کشت در سطح 174 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اجرا می‌شود.

انتهای پیام/190

در صورت تمایل به مشاهده اخبار استان‌ها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .

منبع خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 15 =

دکمه بازگشت به بالا