Get News Fast

 

چراغ قرمز قیمت گوجه ‌فرنگی سبز شد

پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، «افت قیمت گوجه فرنگی در بازار» امروز خبر خوبی بود، قیمت به حدود نصف یکی دو هفته گذشته رسیده است.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران گفت: «قیمت گوجه فرنگی در میدان مرکزی میوه و تره بار نسبت به هفته گذشته حدود 8 هزار تومان کاهش یافته و بین 15 تا 28 هزار تومان عرضه می شود.»

در روزهای گذشته عرضه گوجه فرنگی به بازار بیشتر شده و بارش‌ها که در حمل محصول از مزارع مشکل ایجاد می کرد، آرام شده است.

مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان پیش از این از ذخیره سازی و آماده سازی گسترده محصول گوجه فرنگی خبر داده بود.

وی همچنین گفته بود که هر ساله در این فصل به دلیل موج سرما و بارندگی های پاییزه با کمبود گوجه فرنگی در بازار مواجه هستیم.

مدیرکل دفتر امور سبزی و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفته بود که کاهش عرضه به دلیل بارندگی‌ها بوده و «قیمت‌ها به‌زودی متعادل می‌شود».

ایران هشتیمن صادر کننده گوجه فرنگی در دنیا است، در تامین نیاز کشورهای همسایه هم نقش بزرگی دارد.

اخیرا وزارت جهاد کشاورزی عوارض صادرات گوجه فرنگی را به عنوان یک محصول آب بر افزایش داد.

وزارت جهاد کشاورزی همه ساله در این فصل گران شدن گوجه فرنگی را کمبود عرضه به دلیل وجود سرما و نیز اختلال در حمل بار به دلیل بارندگی عنوان می کند.

سهم بالای گوجه فرنگی در سبد سبزی و صیفی مردم، که در انواع غذاها استفاده می شود، تاثیر قیمت آن را در معیشت مردم دو چندان می کندبعلاوه روی قیمت سایر محصولات هم تاثیر گذار است، وقتی قیمت گوجه بالا می رود در یک مقایسه اگرچه نادرست، میوه فروشان قیمت خیار و پیاز و غیره را هم بیشتر می‌کنند.

و سئوال این است که آیا راهکاری برای پایین آوردن قیمت گوجه فرنگی در فصول سرد سال وجود دارد ؟

ابراهیم مرادزاده کارشناس کشاورزی می گوید که رشد قیمت گوجه فرنگی در این فصل بدیهی است زیرا گوجه محصولی است که در فصل گرم به عمل می‌آید در فصل پاییز هم مشکلات  حمل و نقل با بارش های پاییزه زیاد است که عرضه محصول را سخت می کند.

در دیگر سو علی عزیزی کارشناس محصولات گلخانه ای نظر دیگری دارد و معتقد است که می توان با شیوه‌هایی قیمت را در فصل سرد هم پایین آورد.

وی تولید گلخانه‌ای را راهکار اصلی می‌داند و  تاکید می کند که تولید محصول در گلخانه 10 برابر بیشتر از زمین باز است و میزان مصرف آب هم به حداقل می رسد اگر کشت این محصول افزایش یابد قیمت افت خواهد کرد اما طبق برنامه هفتم توسعه گلخانه‌های کشور به 150 هزار هکتار باید برسد و طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی اکنون 24 هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد.

در این باره کشورها برای کاهش قیمت محصولات اساسی چندین روش را همزمان اجرا می کنند.

محمد مولایی کارشناس ارشد صنایع تبدیلی می گوید که « توسعه صنایع تبدیلی» به کاهش قیمت محصولاتی که قدرت انبارداری کمتری دارد کمک می کند، گوجه فرنگی به محصولاتی مانند رب، پوره، سس، شورآب، ترشی گوجه فرنگی، ورق گوجه خشک شده و غیره فراوری می شود که اینها بخش عمده ای از مصرف مردم را در فصول سرد تشکیل می دهد.

مولایی با بیان اینکه صنایع تبدیلی در کشور باید توسعه یابد، افزود:‌ «هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد  و نزدیک به پنج هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی صنایع تبدیلی و تکمیلی غذایی ۲۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در کشور وجود دارد.»

وی استفاده از ظرفیت گلخانه‌ها را راهکار بعدی کاهش قیمت در فصل سرد عنوان کرد وگفت: این در حالی است که طبق اعلام مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی، سالانه بیش از 5.6 میلیون تن گوجه فرنگی در کشور تولید می شود که سهم گوجه فرنگی گلخانه ای از این میزان تولید تنها 6 درصد است.

پایان پیام/


 

منبع خبرگزاری فارس
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − سه =

دکمه بازگشت به بالا