هندوانه شب یلدای ایرانیها از هرمزگان رسید/ آغاز برداشت ۲۰۰ هزار تن هندوانه + تصاویر
فصل برداشت هندوانه شب یلدا از مزارع هرمزگان به ویژه در بخش توکهور آغاز و پیشبینی میشود بالغ بر ۲۰۰ هزار تن هندوانه برداشت و روانه بازار شود. |
به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، هرمزگان به عنوان قطب تولید محصولات خارج از فصل شناخته میشود و سالانه با تولید محصولات سبزی و صیفی و محصولات زراعی نقش مهمی در تامین نیازهای کشور ایفا میکند.
کشاورزی در استان هرمزگان برخلاف سایر استانها که کشاورزی را در 6 ماه سال تجربه میکنند، به صورت 12 ماهه انجام میشود و در این مدت 30 محصول توسط کشاورزان زحمتکش این استان روانه بازار میشود.
هرمزگان سالانه بالغ بر 2 میلیون و 300 هزار تن محصول کشاورزی اعم از صیفی و سبزی و محصولات زراعی تولید میکند، عمده تولیدات این استان گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز، هندوانه، فلفل و خیارسبز و همچنین گندم، جو و کلزا است.
اما در فصل پاییز مهمترین محصول تولیدی استان در بخش کشاورزی هندوانه شب یلدا است، هرمزگان به عنوان اصلیترین منبع تولید هندوانه شب یلدا در کشور شناخته میشود و سالیانه با کشت پاییزه این نیاز کشور را تامین میکند.
در همین زمینه سید رضا امیری زاد مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: هرمزگان قطب تولید هندوانه خارج از فصل کشور و تامین کننده مهم هندوانه شب یلدا در کشور محسوب میشود.
وی افزود: در استان 3 فصل برای برداشت هندوانه شامل شب یلدا، عید نوروز و ایام خرداد ماه وجود دارد که در هر فصل محصولات برداشت و روانه بازار میشود.
معاون امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: در حال حاضر 8900 هکتار از مزارع استان زیر کشت هندوانه وجود دارد که در مجموع سالانه 350 هزار تن هندوانه تولید و به بازار عرضه میشود.
وی تصریح کرد: برای شب یلدا هم برداشت هندوانه از مزارع استان آغاز شده و انتظار میرود بالغ بر 200 هزار تن هندوانه برداشت و عرضه شود، شهرستان میناب به ویژه بخش توکهور و شهرستان جاسک مهمترین مناطق تولید هندوانه استان هستند.
امیریزاد گفت: بیشتر هندوانه تولیدی استان روانه بازار تهران و سپس استانهایی همچون تبریز، فارس، خراسان و اصفهان میشود.
وی در خصوص مسئله آب بر بودن تولید هندوانه گفت: این مسئله را قبول نداریم به ازای هر کیلو هندوانه 100 لیتر آب مصرف میشود و در ازای هر هکتار سطح زیر کشت هندوانه 3500 مترمکعب آب مصرف میشود که با توجه به نیاز کشور و درآمدزایی کشاورزان و مدیریت مصرف آب به وسیله آبیاری تحت فشار، بارندگیها و کشت هندوانه با نشا، مصرف آب در تولید این محصول در استان کاهش چشمگیری یافته است.
انتهای پیام/86/.
در صورت تمایل به مشاهده اخبار استانها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .
منبع | خبرگزاری تسنیم |