Get News Fast

 

مردم استان مرکزی «شوچله» چه می‌کنند؟

در استان مرکزی آداب و رسوم مردم متعددی در شب یلدا از گذشتگان به یاد مانده، در این شب مردم به خانه بزرگتر فامیل رفته و دور هم جمع می‌شوند و با خوراکی‌های خوشمزه ای که در سینی‌های مسی آماده شده لحظات خوشی را کنار هم می‌گذرانند.

وبانگاه به نقل از خبرگزاری فارس:

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ شب یلدا یا همان «شوچله» اراکی‌ها یکی از  قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین آیین‌هایی فرهنگ و ادب ایران و ایرانی است که در استان مرکزی نیز همچون برخی نقاط کشور با آداب و رسوم خاص خود برگزار می‌شود.

این آیین کهن قدیمی که ترجمانی از طولانی‌ترین شب سال و نماد همبستگی، انسان‌دوستی است، از غروب آفتاب آخرین روز پاییز  آغازشده  و با طلوع نخستین بارقه‌های خورشید در بامداد اول دی به پایان می‌رسد.

 شب یلدا از جشن‌های اصیل ایرانی است و هرساله در آخرین شب پاییز به منظور پاسداشت فرهنگ غنی ملی و بومی ایرانی در جای جای کشور برگزار می‌شود.

در استان مرکزی  آداب و رسوم مردم متعددی در شب یلدا از گذشتگان به یاد مانده، در این شب مردم به خانه بزرگتر فامیل رفته و دور هم جمع می‌شوند و با خوراکی‌های خوشمزه ای که در سینی‌های مسی آماده شده لحظات خوشی را کنار هم می‌گذرانند.

هدیه دادن به تازه عروس‌ها یکی از رسومی است که از گذشته دور بوده و همچنان نیز این فرهنگ کهن حفظ شده است.

مردم استان مرکزی «شوچله» چه می‌کنند؟

 

 در گذشته شب یلدا در استان مرکزی خوراکی‌هایی چون سنجد، سیب، سبزی، سمنو، کدو حلوایی آب‌پز، زردک و قیسی زردآلو سرو می‌شد هرچند امروزه این خوراکی‌ها به یمن تغییر در سبک زندگی جای خود را به خوراکی‌های فانتزی داده‌اند، اما هنوز هم در کنار هندوانه، انار، سیب و انگور در برخی نقاط این خوراکی‌ها به چشم می‌خورد.

 گندم برشته، تخم هندوانه و آفتابگردان  انواع آجیل، شیرینی، کشمش، انجیر و توت خشک همچنان در بسیاری از شب نشینی‌ها و مهمانی‌ها  شب یلدا به چشم می‌خورد.

پایان پیام


در صورت تمایل به مشاهده اخبار استان ها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید.

منبع خبرگزاری فارس
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 5 =

دکمه بازگشت به بالا