ذخیرهسازی 250 هزار تن سیبزمینی در همدان
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از توسعه ذخیرهسازی سیبزمینی در استان خبر داد و گفت: ۸۵ واحد سردخانه با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن محصول به بهرهبرداری رسیده و ضایعات سیبزمینی را از ۲۵ درصد به سه درصد کاهش داده است. |
وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم:
به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، حسن محمدی با اشاره به برنامههای مدون توسعه صنایع تبدیلی محصولی چون سیبزمینی در استان، اظهار داشت: عمده محصول تولیدی استان سیبزمینی است از همین رو به منظور ارتقای بهرهوری و ایجاد ارزش افزوده درصدد برآمدیم تا صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه توسعه یابد.
وی با بیان اینکه سالانه 950 هزار تن سیبزمینی بهاره و پاییزه در استان کشت میشود، افزود: این رقم با احتساب سیبزمینی استانهای همجوار که در استان ذخیرهسازی میشوند به یک میلیون و 200 هزار تن میرسد به عبارتی برای این میزان محصول برنامهریزی لازم است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه یادآور شد: برنامه اول مدیریت صنایع تبدیلی، ذخیرهسازی این محصول استراتژیک است به طوری که با اجرای این برنامه ضایعات 25 درصدی کاهش یافته و در تمام طول سال محصول با کیفیت عرضه میشود.
وی خاطرنشان کرد: 150 جواز تاسیس سردخانه با ظرفیت بیش از 500 هزار تن صادر شده که از این میزان 85 فقره با ظرفیت 250 هزار تن به بهرهبرداری رسیده و 65 فقره با ظرفیت 270 هزار تن نیز در دست اجرا است.
محمدی در ادامه از توسعه ذخیره سازی سیبزمینی در استان خبر داد و گفت: این مهم سبب شده ضایعات از 25 درصد به 3 درصد تقلیل یابد.
وی با تاکید بر اینکه در بخش سورت و بسته بندی نیز اقدامات شایان ذکری انجام شده است تصریح کرد: در این حوزه هفت واحد سورت و بسته بندی با ظرفیت 100 هزار تن، محصول استان را سورت و بسته بندی میکند به نحوی که قابلیت رقابت در بازار داخل و خارج را فراهم آورده اگرچه این حوزه نیازمند فرهنگسازی و تلاش بیشتر است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در بخش دیگر به حوزه فرآوری سیبزمینی اشاره کرد و گفت: فرآوری سیبزمینی در استان با توجه به تولید عمده این محصول ،قیمت تمام شده مناسبتری خواهد داشت از همین رو مقرون به صرفه و اقتصادی است.
وی در ادامه اضافه کرد: سه جواز تاسیس برای واحد فرآوری سیبزمینی با پیشرفت فیزیکی 40، 15 و 10 درصد صادر شده و در حال احداث است و چنانچه تسهیلات مورد نیاز تامین شود به چرخه تولید افزوده خواهند شد.
محمدی در پایان ذخیره سازی، سورت و بسته بندی و فرآوری سیبزمینی را جزو برنامههای مدون در راستای ایجاد ارزش افزوده و راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی سیبزمینی دانست.
در صورت تمایل به مشاهده اخبار استانها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .
منبع | خبرگزاری تسنیم |