Get News Fast

 

انقلاب در تولید برنج کشور با ورود تکنولوژی بذر هیبرید از چین

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه افزایش تولید برنج در کشور گفت: ورود تکنولوژی بذر هیبرید به کشور از چین در دستور کار قراردارد و این نوع بذر می‌تواند انقلابی در تولید محصول برنج ایجاد کند.

وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم:

به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم، سهراب سهرابی، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه محصول برنج دومین غذای اصلی مردم ایران است، گفت: طبق گزارش مرکز آمار ایران و انستیتو تغذیه بطور متوسط هر ایرانی 35 کیلوگرم برنج در سال مصرف می‌کند و با توجه به میزان جمعیت ایران به 3 میلیون تن برنج سفید برای مصرف سالانه و 200 هزار تن هم برای ذخیره راهبردی نیاز است.

او گفت: در سال‌های مختلف سطوح زیر کشت در ایران متغیر بوده و بطور متوسط در 19 استان کشور برنج کشت می‌شود که بیش از 70 درصد کشت برنج در 3 استان شمالی کشور است که استان گیلان در 230 هزار هکتار رتبه اول، استان مازندران با 210 هزار هکتار رتبه دوم و استان گلستان با حدود 70 هزار هکتار کشت برنج در رتبه سوم قرار دارد.

سهرابی گفت: ما در زراعت برنج، هدف گذاری مان تامین نیاز کشور از محل تولید داخل است و در سالی که گذشت سطح زیر کشت برنج 770 هزار هکتار بود که در استان‌های مختلف کشور کشت شد و برآورد‌ها نشان می‌دهد که از این سطح کشت، 4.2 دهم میلیون ­تن شلتوک و 2 میلیون 520 تن هم برنج سفید تولید شده است که حدود 700 هزار تن نیاز وارداتی داریم که از محل واردات باید انجام شود.

او افزود: برنامه‌هایی داریم تا بتوانیم نیاز را ازمحل تولید داخل تامین نمائیم، یکی از آن‌ها جایگزینی ارقام پر محصول به جای ارقام کیفی و محلی در محصول برنج است که در استان‌های مختلف این محصول کشت می‌شود

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه نیاز کشور به برنج در سال جاری بیشتر از 700 هزار تن نیست، گفت: بطور متوسط بخش اعظمی از تولید برنج از ارقام کیفی و محلی است و بخش کمی از آن هم از ارقام پر محصول کشت می‌شود و اگر بتوانیم با همکاری کشاورزان و مصرف کنندگان ارقام پرمحصول را جایگزین ارقام دیگر کنیم تولید برنج افزایش پیدا می کند و می توانیم  کسری آن را جبران کنیم.

او اضافه کرد: جایگزینی ارقام پرمحصول به جای ارقام محلی، تغذیه بهینه و مصرف متعادل کود‌های فسفاته، ازته و پتاسه در زمان کاشت و داشت محصول، مدیریت آفات، بیماری آفات و علف‌های هرز، مدیریت مناسب آبیاری و مدیریت محصول در مزرعه از راه های مهم برای افزایش تولید برنج است.

سهرابی بیان کرد: ورود تکنولوژی بذر هیبرید به کشور از چین در دستور کار قراردارد و این نوع بذر می‌تواند با عملکرد‌های بیش از 10 تن در هکتار هم شلتوک در مزرعه تولید‌ و انقلابی در تولید محصول برنج ایجاد کند.

او افزود: اصلاح ساختار شالکوبی‌ها برای کاهش ضایعات محصول برنج، سعه کشت‌های مکانیزه شامل کشت نشایی برنج در زمان کاشت، عملیات داشت برنج، توسعه برداشت برنج از دیگر برنامه‌های است که می‌تواند کیفیت و کمیت برنج را در کشور ارتقا دهد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: در صورتی که میزان واردات در کشور مدیریت شود قطعا تولید کنندگان داخل می‌توانند بخش اعظمی از نیاز کشور را تامین کنند.

سهرابی گفت: پرورش راتون یکی از روش‌هایی است که می‌تواند تولید برنج را افزایش دهد. در سال گذشته بیش از 70 هکتار برنج راتون در استان‌های گیلان و مازندران کشت شد و این موضوع در حال توسعه است.

انتهای پیام/

 

منبع خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 19 =

دکمه بازگشت به بالا