شروع یک روز خوب با مُشتُک یزدی
مُشتُک از صبحانههای محلی و خوشمزه استان یزد است که آن را به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی برای کودکان نیز آماده میکنند. |
وبانگاه به نقل از خبرگزاری فارس:
به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری فارس از یزد، صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی است که باید به آن توجه خاصی داشت، مواد خوراکی که برای صبحانه انتخاب میشود باید مقوی باشد تا انرژی لازم را برای فرد فراهم کند.
مشتک یزدی، یک نوع صبحانه محلی و خوشمزه استان یزد که با مواد اولیهی بسیار مقوی و سالم چون گردو، پنیر، سبزیجات، تخم گشنیز و… آماده می شود.
میتوانید این خوراکی خوشمزه و مقوی را به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی برای کودکان خود نیز آماده کنید.
“مشتک” یزدی به معنای مشت کوچک، یک خوراکی سبک و مقوی است، علت نامگذاری این خوراکی نیز به دلیل روش تهیه آن و اندازه کوچک آن می باشد که روش طبخ و مواد این غذا، فرهنگ مردم یزد را در تهیه غذاهای سالم و مقوی نشان میدهد.
درست کردن “مُشتُک یزدی” بسیار ساده است و میتوان با مواد اولیهی، پنیر، نان خشک یزدی،گردو، تره و یا پیازچه (مخلوط هردو نیز قابل استفاده است) در کمتر از 10دقیقه آن را آماده کرد.
طرز تهیه “مُشتُک بسیار آسان است، تنها کاری که باید انجام دهند این است که، سبزی و گردو را با هم مخلوط و میکس کنند، در مرحله بعدی نان خشک و پنیر را به مخلوط سبزی و گردو اضافه کرده و دوباره میکس کنند، به عنوان ادویه معطر میتوانید از پودر زیره و پودر تخم گشنیز نیز استفاده کنید و حالا مواد را به اندازه یک مشت برداشته در دستتان فشار دهید و آن را به شکل دلخواه دربیاورید.
نکات مهم در طرز پخت “مُشتُک یزدی” این است که، اگر مواد خیلی سفت بود، میتوانید مقدار کمی آب، شیر و یا آب پنیر به آن اضافه کرد و از پنیر سفید و یا هر پنیر دیگری استفاده کرد، اما باید در نظر داشته باشید که پنیر نباید خیلی شور باشد.
نکته مهم آن است که در یزد برای تهیه این غذا از نان خشک یزدی استفاده میشود، نان خشک یزدی در تنور پخت میشود بنابراین ترد است و اندکی بوی دود میدهد. اما اگر نان یزدی در دسترس نبود میتوان از نان فانتزی که خشک شده است، استفاده کرد.
پایان پیام/ب/ض
در صورت تمایل به مشاهده اخبار استان ها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید.
منبع | خبرگزاری فارس |