Get News Fast

 

برنامه‌ریزی برای افزایش تازه خوری تون ماهیان

رئیس سازمان شیلات با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ درصد صید کل اقیانوس هند را ایرانی‌ها انجام می‌دهند و بیش از ۴۵ درصد از صید کشور تون ماهیان هستند، گفت: قصد داریم در فاز اول اقدامات خود، تازه خوری تون ماهیان را افزایش دهیم.

وبانگاه به نقل از خبرگزاری ایسنا:

به گزارش وبانگاه به نقل از ایسنا، سید حسین حسینی در حاشیه همایش”  ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون  ماهیان” مهمترین صید ما از دریا را تون ماهیان دانست و گفت: بیش از ۴۵ درصد صید کشور تون ماهیان است.

وی ادامه داد: صیادان ما در اقیانوس هند با ۱۰۰۰ شناور رتبه اول در غرب اقیانوس هند و در کل اقیانوس هند رتبه دوم را دارند. بیش از ۱۰ درصد صید کل اقیانوس هند را ایرانی‌ها انجام می‌دهند.

رئیس سازمان شیلات کشور افزود: یکی از بحث های قدیمی در آبزی مصرفی، کنسرو است. این زنجیره ارزش می بایست تکمیل و به روز شود و بتوانیم علاوه بر کنسرو قابلیت های دیگر فرآوری را در دستور کار داشته باشیم. این اقدام هم به ارزان سازی و هم به فراوانی محصول و افزایش سهم سفره از آبزیان کمک خواهد کرد.

حسینی عنوان کرد: این موضوع دو متولی وزارت جهادکشاورزی و وزارت صمت دارد و برای پیشبرد اهداف نیاز است با بهره برداران و بخش خصوصی یک چند وجهی تعامل ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در حوزه ایجاد زنجیره ارزش و به روزسانی زنجیره ارزش تکلیفی بر عهده داریم که در دولت سیزدهم ابلاغ شده است، گفت: برای دستیابی به این مهم لازم است از صید تا سفره را رصد کنیم و هرجایی که نیاز به تقویت و پشتیبانی دارد، احصا شود. تا علاوه بر به‌روز رسانی مصرف کنسرو، تازه خوری و ساشیمی نیز اتفاق بیفتد.

به گفته حسینی در استفاده از فناوری‌های نوین که برخی از کشورها از جمله ژاپن در آن پیشرو هستند با سازمان یونیدو وارد تعامل شدیم تا تکنولوژی های نوین از صید تا فراوری را انتقال دهیم.

وی در ادامه گفت: تکنولوژی های داخل برای عبور از صید گوش گیر به صید رشته قلاب و انتقال مناسب آبزی از دریا به خشکی با استفاده از کشتی پشتیبان برای اولین بار توسط متخصصان داخلی طراحی،   ساخته و سال گذشته به آب انداخته شد.

رئیس سازمان شیلات کشور در ادامه گفت:کیفی سازی ارائه محصول و تنوع گونه در بازار کمک می کند که با راه‌اندازی زنجیره، محصول سالم و  قیمت  مناسب در همه نقاط کشور داشته باشیم.

حسینی با اشاره به اینکه ۲۸۲ هزار تن میزان تولید ماهی تون در کشور است، گفت: بیشترین میزان مصرف این ماهی در قالب کنسرو است و قصد داریم در فاز اول اقدامات خود ۱۰ درصد از این محصول را به صورت تازه وارد سفره مردم کنیم تا در نهایت بتوانیم تا این عدد را به ۵۰ درصد برسانیم. زیرا ۹۶ هزار تن از این ماهیان  گیدر بوده و ظرفیت تازه خوری را دارد.

معاون وزیر جهادکشاورزی در پاسخ به اینکه برای متعادل سازی قیمت‌ها چه اقداماتی انجام خواهید داد، گفت: برای ارزان سازی در فراهمی و واردات کمک می‌کنیم که بتوانیم قیمت‌ها را متعادل کنیم. ولی  یک موضوعی که وجود  دارد این است که باید به قدرت خرید مردم کمک کنیم. با همکاری خوبی که با وزارت صمت و وزارت جهاد و سازمان حمایت وجود دارد امیدواریم با تنظیم بازار بتوانیم قیمت متعادلی برای محصولات شیلاتی داشته باشیم.

 حسینی همچنین عنوان کرد: به خاطر عملیاتی کردن منویات مقام عالی وزارت، کیو ار کدی که تنظیم و در سایت سازمان شیلات گذاشته شد. همچنین راهنمایی سرمایه گذاری در استان‌های مختلف در پروژه مینی، متال و مگا و مشوق هایی که برای این موضوع در نظر گرفته شده و در بخش شفاف سازی در نوع سرمایه‌گذاری و همچنین آموزش نیز در خدمت همه در کمیته ملی سرمایه گذاری هستیم.

وی در ادامه گفت:سال گذشته ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری داشتیم که امسال به ۱۵ هزار میلیارد خواهیم رسید و بیش از ۸۰ درصد آن در بخش خصوصی است.

به گفته وی بخش عمده سرمایه گذاری در کل زنجیره ارزش یعنی پیش تولید، حین تولید و پس از تولید است.

معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: زنجیره ارزش یک موضوع مغفول مانده‌ای بود و به دستور رئیس جمهور به وزارت کشور برای ابلاغ به استانداران و ایجاد زنجیره ارزش در کل صنایع، زنجیره ارزش شیلات به عنوان تیپ الگویی به ۱۱ استان ابلاغ شد که نشان دهنده اهمیت غذا در کشور است.

رئیس سازمان شیلات گفت: حمایت های صورت گرفته به غیر از تسهیلات ارزان قیمت، آموزش های فنی و مجوزها و زمینه‌های مطالعه شده برای تولید در حوزه زیر ساخت ها از بندر گرفته تا بحث سوخت یارانه‌ای یا تعادلی است.

وی همچنین در پاسخ به حضور شناورهای خارجی در کشور نیز گفت: به هیج وجه با قاطعیت هیچ کشور خارجی از دریا و منابع ما بهره برداری نمی کند و اجازه نمی‌دهیم.

حسینی درباره سواحل مکران نیز گفت: یکی از موضوعات حائز اهمیت در دولت  ایجاد دبیرخانه توسعه سواحل مکران بود. برای برنامه جامع و مدیریت واحد وزارت جهاد کشاورزی ۲۱ پروژه و و از این میزان ۹ مورد شیلات در ۱۶۵ هزار هکتار طرح و برنامه داده است. بیش از ۱۴ پروژه را در حال اجرا داریم که ۷ مورد در سواحل مکران است.

 به گفته وی تغییر ساختار پرورش میگو در سواحل مکران را با بخش خصوصی در دست کار داریم و عبور از پرورش سنتی به پرورش نیمه متراکم و متراکم صنعتی را  مد نظر داریم.

وی عنوان کرد: در حال واگذاری زمین هستیم و زیرساخت های اولیه برای انتقال انجام شده که از اردیبهشت ماه بستر برای برداشت آماده می شود. اکنون تولید به طور متوسط در هر هکتار  ۵.۵ است که در آنجا به ۲۰ تن خواهیم رسید.

حسینی درباره قیمت گذاری دستوری نیز گفت: ادبیات اقتصاد در خودش مستتر است. حتما با صیانت از حق مصرف کننده و تولید کننده، عرضه و تقاضا می‌تواند آن را تنظیم کند. هیچ جا قیمت دستوری جوابگو نخواهد بود مگر اینکه در بحث تامین نهاده‌ها بتوانیم کمک کنیم. اقتصاد می گوید که عرضه و تقاضا باید بازار را تنظیم کند ولی با تعاملی که با کمیته حمایت از مصرف کننده و تولید کننده وجود دارد می توانیم تعادل را به یک نقطه مشترکی برسانیم.

وی افزود: سرانه مصرف را قدرت خرید تعیین می‌کند. باید قدرت خرید مردم را بالا برد.

رئیس سازمان شیلات در پایان گفت: هر محصولی که به صید وابسته است اقلیم صید آنها را به ما دیکته می کند. امسال مونسون کمی طول کشید و ۱۰ درصدی کاهش داشتیم ولی به قدری نبوده که در قیمت اثر بگذارد. البته در پیک دوم جبران می شود. تقریبا تلورانس ثابتی در صید تون ماهیان داریم. این افزایش قیمت نه به خاطر کاهش عرضه، بلکه بخاطر برخی موارد اقتصادی است که پیگیر حل آنها هستیم.

انتهای پیام

 

منبع خبرگزاری ایسنا
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 5 =

دکمه بازگشت به بالا