رونمایی از رقم برنج "امیر" در مازندران
آیین رونمایی از رقم برنج امیر در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد. |
وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم:
رونمایی از رقم برنج “امیر” در مازندران
به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری، حسین مرادی، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، اظهار داشت: مجموعه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دستگاههای اجرایی استان به نتیجه رسیده اند که باید دو مجموعه فعالیتهایی در کنار هم داشته باشند و دانشگاه و بخش اجرایی در کنار هم باشند.
وی افزود: عطاالله شاهسواری پژوهشگر رقم برنج امیر با یافته های تحقیقاتی برنج جدیدی را تولید کرده به گونهای که رقم برنج امیر در هر ساقه بیش از 300 دانه برنج دارد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گفت: تعداد دانههای رقم جدید برنج بیشتر از همه ارقام محلی و اصلاح شده برنج است.
مرادی درباره عملکرد رقمهای اصلاح شده برنج نیز خاطرنشان کرد: در شرایط عادی 7 تا 8 تن در هکتار میزان برداشت محصول از ارقام برنج است در حالی که در رقم برنج امیر 10 تا 11 تن محصول برداشت شده است.
وی افزود: میزان نشاسته در برنج امیر 20 ثبت شده است و مناسب ذائقه ایرانیها است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: مقاوم بودن در برابر بیماریها از دیگر ویژگیهای رقم جدید برنج بوده و مبارزه با کرم ساقه خوار در این رقم جدید فقط یک بار در مرحله گلدهی انجام میشود.
مرادی خاطرنشان کرد: رقم جدید برنج بعد از پخت 14 میلیمتر قد میکشد و ریشه رقم جدید برنج امیر نیز 45 تا 50 سانتی متر است در حالی که ریشه ارقام برنجهای معمولی 5 تا 10 سانتی متر است.
وی عنوان کرد: طول بلند ریشه کمک کننده جذب رطوبت و مواد غذائی از خاک است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گفت: ارتباط نزدیک بین دانشگاه و صنعت میتواند در به ثمر نشستن پژوهشها و طرحهای دانشگاه موثر باشد و بخش اجرایی کشاورزی استان هم میتواند از یافتههای تحقیقاتی در پیشبرد امور استفاده کند.
انتهای پیام/
در صورت تمایل به مشاهده اخبار استانها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .
منبع | خبرگزاری تسنیم |