Get News Fast

 

سمپاشی 487 هزار راس دام علیه کنه

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به تشریح توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ‏پرداخت.‏

وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم:

سمپاشی 487 هزار راس دام علیه کنه

مسعود اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار خونریزی دهنده ‏بوده که قابل انتقال بین انسان و حیوان است و عامل بیماری ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده ‏به انسان منتقل می‌شود.‏

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان  کرد: گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافت‌های آلوده و تماس با خون و ‏ترشحات انسان مبتلا به تب کریمه کنگو(cchf) راه‌های انتقال بیماری به انسان است.‏

وی ادامه داد: در ادامه با پیشرفت بیماری و مرحله خونریزی دهنده ‏خونریزی‌های وسیع داخلی و خارجی از جمله خونریزی زیرپوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، دفع خون با ادرار و ‏مدفوع رخ می‌دهد و در اثر نارسایی‌های کبد و کلیه و ریه منجر به مرگ فرد مبتلا می‌شود‎.‎

اصغری تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل؛ تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است که این بیماری در 10 تا 30 درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد. این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد می‌کند بنابراین براساس علائم ظاهری قابل تشخیص نیست.

معاون اداره‌کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: اداره دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان در سال 1402 بیش از 6 میلیون و 13 هزار مترمربع جایگاه دامی و بیش از 487 هزار راس دام را علیه کنه به صورت رایگان سمپاشی کرده و لازم است دامداران با آغاز فصل سرما و در ادامه فصل به صوت مستمر و دوره ای نسبت به انجام سم پاشی دام و جایگاه دام خود زیر نظر درمانگاه دامپزشکی، اقدام کنند.

وی گفت: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت 24 و جگر از 48 تا 72 ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد ‏در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود.‏

اصغری بیان کرد: در راستای وظیفه سازمان دامپزشکی کشور در حفظ سلامت جامعه ، از مردم استان خواست برای سلامت خود و خانواده و به دلیل اینکه عامل این بیماری در دام تظاهر بالینی ندارد، گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه نمایند و در صورت خرید گوشت تازه پیش سرد نشده، به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند تا دوره پیش سرد گوشت طی شود و در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.

وی در پایان از مردم استان سیستان و بلوچستان درخواست کرد توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرند و افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآورده‌های خام دامی که علایم فوق را مشاهده ‏می‌کنند، باید دراسرع‌وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.

انتهای پیام/

در صورت تمایل به مشاهده اخبار استان‌ها پیشنهاد داریم از طبقه بندی استانی هاب خبری وبانگاه بازدید نمایید .

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =

دکمه بازگشت به بالا