نان کامل علاوه بر شیر در مدارس مرکزی توزیع شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: باید در کنار توزیع شیر رایگان در مدارس نان کامل نیز توزیع شود. |
وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم:
نان کامل علاوه بر شیر در مدارس مرکزی توزیع شود
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهنام نظری پیش از ظهر امروز در همایش مردمی نهضت احیای نان کامل استان مرکزی اظهار داشت: نهضت ملی احیای نان کامل فرایندی مؤثر در سلامت مردم است. امروز باید به تغذیه سالم گذشته بازگردیم که در فرهنگسازی احیای نان کامل نیازمند همکاری و مشارکت آحاد مردم هستیم، توجه به کیفیت نان از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به سمت اثربخشی و کیفیتبخشی در حوزه عرضه و تولید نان کامل پیش برویم. در این راستا لازم است نانواییهای عرضه نان مورد رصد قرار گیرند.
وی با بیان اینکه نظارت بر نانواییهای عرضهکننده نان کامل امری ضروری است و مجموعههای مختلفی باید در این مسیر ورود کنند، گفت: سلامت مردم خط قرمز است و آنجایی که سلامت مردم مورد مخاطره قرار گیرد دستگاه نظارتی حضور دارد و برخورد قاطع خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی عنوان کرد: باید در کنار توزیع شیر رایگان در مدارس نان کامل نیز توزیع شود تا ذائقه کودکان و نوجوانان تغییر پیدا کند. بنابراین لازم است در برنامه غذایی دانش آموزان فرهنگسازی درستی صورت گیرد تا چرخه مصرف نان کامل و غنی نیز تکمیل شود.
باید از هدررفت نان جلوگیری شود
اردلان زیلابی در این آیین اظهار داشت: در گذشته هدررفت نان در سطح کشور بسیار بالا بود که هدف از اجرای نهضت نان کامل این بود که از هدررفت نان جلوگیری شود و باید نان کامل صحیح و بدون مواد افزودنی در اختیار مردم قرار گیرد.
وی افزود: گندم تاریخچه چند هزار سالانه دارد، قوت غالب مردم نان است این در حالی است که سفیدکنندههایی به آرد اضافه میکنند که در دیابت نقش اساسی دارد و به هیچ عنوان برای سلامت مردم مناسب نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: تلاش وزارت بهداشت بر غنیسازی نان و تولید و عرضه نان کامل است. بنابراین با همکاری و مشارکت همگانی باید تلاش شود مواد غذایی غنی جایگزین مواد غذایی ناسالم و مضر شود.
پیش بینی بر این است حداقل 250 نانوایی تولید نان کامل در استان داشته باشیم
غلامرضا ملکی اظهار داشت: یکی از مطالبات اصلی و به حق مردم کیفیت نان قابل عرضه بود و در گذشته همیشه مورد انتقاد و اعتراض مردم واقع بود و از آنجایی که برای سلامت مردم اهمیت قائل هستیم نیز برنامههای تهیه و تدارک شده است.
وی افزود: در ابتدا برای اجرای طرح نان کامل مقاومتهایی وجود داشت اما پس از اجرا شدن رضایتمندی گستردهای به همراه داشت. در تولید آرد استاندارد ملی شماره 103 به عنوان یکی از پرکاربردترین استانداردها به کار میرود. در این استاندارد برای انواع آردها، درصدهای سبوسگیری در نظر گرفته شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با بیان اینکه نان کامل یکی از راههای سیری سلولی است، عنوان کرد: سیستمهای تولید نان کشور در گذشته به صورت سنتی بود، نان کامل در واقع نانهای قدیمی هستند که به روش بهداشتی و صنعتی و مورد تأیید اداره استاندارد و بهداشت تولید و عرضه میشود.
ملکی بیان کرد: سالانه حدود 10 هزار تن آرد کامل در کشور تولید میشود، اما طبق برنامه قرار است سالانه 32 هزار تن آرد کامل تولید شود. پیشبینی بر این است حداقل250 نانوایی تولید نان کامل در استان داشته باشیم تا مردم دسترسی آسان به نان کامل داشته باشند.
وی با بیان اینکه نانواییهای که نان کامل تولید میکنند در استان مورد استقبال مردم هستند، گفت: بزرگترین و بهترین کارخانه آرد کامل کشور در استان مرکزی است. برای نانواییهای متصل شده به این طرح مشوقهایی در نظر گرفته شده است و بحث رتبه بندی نانواییها در استان مرکزی عملیاتی شده است. 25 نانوایی در اراک آرد کامل دریافت میکنند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی تصریح کرد: نهضت احیای نان کامل در استان مرکزی سال 1402 شکل گرفت و عملی شد و تاکنون پیشرفت خوبی وجود داشته و توانستهایم نهضت نان کامل را در سطح جامعه پیاده کنیم. در خردادماه همایش نهضت احیای نهضت نان کامل در استان مرکزی برای ایجاد موج پیوستن به این طرح برگزار شد.
ملکی بیان کرد: تمام زیرساختهای قانونی برای نهضت نان کاملدر استان مرکزی محیا است، استان مرکزی الگوی نهضت احیای نان کامل در کشور است و تاکنون بسیاری از استانها ورود کردهاند. یکی از برنامههای استان تولید گندم با کیفیت است.
دومین همایش نان کامل در کمتر از یک سال گذشته برگزار شد
حامد جعفری، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار داشت: دومین همایش نان کامل در کمتر از یکسال گذشته برگزار شد، جای تقدیر دارد که مسئولان استانی برای این موضوع اهمیت قائل هستند تا بتوانند مصرف درست نان را در استان گسترش دهند. تغذیه عامل اصلی پیشگیری از بیماریها است، اما در عمل آگاهی نسبت به آن کامل نیست، 80 درصد بیماریهای قلبی و عروقی و 30 درصد سرطانها فقط با تغدیه قابل درمان است که این مهم اهمیت تغدیه را بیان میکند.
وی ادامه داد: در تمامی منابع معتبر از نان و غلات صحبت شده و غلات سبوس گیری شده عامل اصلی بیماریها است. طی مطالعات گسترده، مصرف زیاد نمک و مصرف کم غلات و حبوبات جزء عوامل اصلی مرگ در ایران است.
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: مصرف کم غلات کامل اصلیترین عامل خطر مرگ زودهنگام در ایران است. 29 هزار مرگ زودرس در ایران به دلیل بیماری های قلبی عروقی، دیابت و برخی سرطانها منتسب به مصرف کم غلات کامل است.
انتهای پیام/711/
© | خبرگزاری تسنیم |