Get News Fast

 

"اَتو"و یک جشنواره تند و تماشایی

این روزها عطر تندِ سیرِ تازه بیش از هرجا در روستای “اَتوِ” سوادکوه پیچیده است؛ روستایی که به سیرش شهره است و هر ساله با جشنواره‌ای میزبان مردم محلی و گردشگران است. امسال و در چهارمین دوره هم جشنواره سیر و فروش محصولات جانبی، اتو را تماشایی کرده است.

وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم:

“اَتو”و یک جشنواره تند و تماشایی

به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، این روزها بازار فروش محصولات کشاورزی گرم است، محصولاتی که حاصل دسترنج مردمانی است که مزارع و باغ‌های خود را کشت کرده، صبورانه مراقبت می‌کنند و در نهایت، برداشت شیرینی از خستگی‌های چند ماهه خود دارند؛ خستگی‌هایی که گاهی در بازار فروش محصولات از بین می‌رود و گاهی نیز در جانشان می‌ماند.

سیر محصول پرطرفدار و پرفروش شمال کشور مدت‌هاست بازارها و بازارچه‌ها را در سیطره فروش خود درآورده و تقریبا در سبد خرید هر سلیقه‌ای دیده می‌شود و اما سیر معروف روستای ” اَتو” دهستان کسلیان؛ بخش زیراب سوادکوه که به واسطه ماندگاری زیاد، طعم، مزه و بوی  منحصر به فرد طرفداران زیادی در سراسر کشور دارد و در بازار رقابتی سیر کشور همواره گوی سبقت را می‌رباید، این روزها خریداران را به سمت سوادکوه کشانده است.

سیر اتو در زمستان با خاک حاصلخیز این روستا کشت می‌شود و در روند رشد چند ماهه و مراقبت در بهار برداشت شده و به فروش می‌رسد. علاوه بر سیر خام محصولات جانبی حاصل از سیر شامل سیرداغ، سیرترشی، سیرترشی پوست شده و پودر سیر نیز طرفداران خاص خود را دارد.

هر ساله جشنواره سیر اتو در این روستا برگزار می‌شود و امسال نیز با چند هفته تاخیر بازارچه فروش سیر، محصولات جانبی آن و سایر محصولات بومی و محلی در این روستا برپا شده و به مدت سه روز میزبان مشتری‌های خود، مسافران و مردم بومی شهرستان است و تا روز جمعه ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم و با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره سیر اتو گفت: سیر اتو به عنوان بِرَند شهرستان سوادکوه شناخته می‌شود و امروز شاهد چهارمین افتتاحیه جشنواره این محصول در روستای اتو بودیم.

محمدعلی سلیمانی با اشاره به سطح زیرکشت این محصول در سوادکوه، عنوان کرد: سطح زیرکشت این محصول 65 هکتار است که از این 65 هکتار 30 هکتار در این منطقه قرار دارد و میزان عملکرد سطح زیرکشت درصورت شرایط ایده‌آل، برداشت تا 14 تُن در هر هکتار است.

وی با بیان اینکه شرایط جوی بر عملکرد کاشت تاثیر می‌گذارد، گفت: برای مبارزه با آفات این محصول که شامل “زنگ سیر” و “مگس سیر” است، کلاس‌های آموزشی یکشنبه‌های ترویجی برگزار و در سطح مزارع نیز به صورت فنی آموزش داده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه این شهرستان را مستعد تولید محصولات کشاورزی بویژه گیاهان دارویی دانست و افزود: گیاهان دارویی در سوادکوه مصرف بالایی دارد. سیر اَتو نیز برندی در سطح کشور است که بازار فروش خوبی دارد؛ این محصولات به شکل بازارچه‌ای در سطح شهرستان و همچنین به صورت دست‌چین در بازارهای محلی مازندران به فروش می‌رسد.

سلیمانی گفت: یک کارگاه فرآوری به همت جوانان روستا راه‌اندازی شده و فرآوری در همین روستا انجام می‌شود و برای افزایش سطح و افزایش عملکرد تلاش می‌کنیم تا جوابگوی نیاز شرکت‌های فرآوری باشیم.

تلاش برای جلوگیری از دامنه ساخت و سازها

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه با تاکید بر اینکه باید تلاش شود تا از ساخت و ساز غیرمجاز جلوگیری شود تا سطح زیرکشت محصولات کاهش نیابد، افزود: از اهالی و بهره‌برداران تقاضا داریم عرصه کشاورزی و تولید را حفظ کنند تا برای نسل آینده حفظ شود و بحث مهاجرت معکوس هم افزایش یابد.

به گزارش تسنیم، سیر اتو این برند سوادکوه هر ساله افراد زیادی که طالب این محصول هستند را به سمت این روستا و سوادکوه می‌کشاند و بازار فروش گرمی را به راه می‌اندازد و باید تلاش کرد تا با حفظ زمین‌های زیر کشت و افزایش آن، بر رونق این محصول افزود.

انتهای پیام /

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

دکمه بازگشت به بالا