Get News Fast

 

جزئیات ذبح دام عید قربان در کشتارگاه‌های قم

مدیرکل دامپزشکی قم از برنامه‌ریزی‌ها برای ذبح دام عید قربان در کشتارگاه‌ها خبر داد.

وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم:

جزئیات ذبح دام عید قربان در کشتارگاه‌های قم

به گزارش وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، سید مهدی سرکشیک در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره تدابیر اتخاذ شده برای نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام در عید سعید قربان اظهار داشت: در روز عید قربان 21 اکیپ عملیاتی ثابت و سیار شامل پزشک و بازرس بهداشتی، ناظر شرعی و یک راننده در سطح استان استقرار خواهند داشت.

وی، استقرار 10 پایگاه ثابت در مناطق مختلف استان را مورد اشاره قرار داد و افزود: این پایگاه‌ها در شهرستان‌های کهک و جعفرآباد همچنین در شهر دستجرد و محل اداره‌کل دامپزشکی استان استقرار پیدا می‌کنند، تعدادی پایگاه سیار نیز در مناطق مختلف قم، کهک و جعفرآباد به فرآیند ذبح شرعی و بهداشتی دام نظارت خواهند کرد.

وی افزود: 12 روحانی به عنوان ناظر شرعی مسئولیت نظارت بر ذبح دام را بر عهده دارند.

سرکشیک با بیان اینکه با کشتارگاه‌های دام نیز هماهنگی لازم صورت گرفته است بیان کرد: شهروندان باید کشتار دام در عید قربان را فقط در کشتارگاه‌های استان انجام دهند.

وی یادآور شد: قم دارای 2 کشتارگاه دام سبک و سنگین است که با تمامی امکانات مورد نیاز و ناظران شرعی و بهداشتی در جاده قم – جعفرآباد قرار دارند.

وی تصریح کرد: فارغ از این کشتارگاه‌ها، مسجد جمکران و آسایشگاه سالمندان بهزیستی نیز به عنوان مکان‌های عرضه و کشتار دام در نظر گرفته شده‌اند.

سرکشیک گفت: معاونت خدمات شهری شهرداری قم هم برای عرضه و کشتار دام، 6 مکان را در میدان رسالت، بلوار امام علی‌(ع)، بلوار جمهوری، بلوار حضرت معصومه(س)، بلوار یادگار امام‌(ره) و شهرک پردیسان پیش‌بینی کرده‌است.

وی همچنین به شهروندان توصیه کرد که دام‌ها را تنها از طریق میدان دامی دام‌شهر خریداری و از تهیه دام از فروشندگان متفرقه خودداری کنند.

وی فرهنگ‌سازی برای کشتار دام در محیط کشتارگاه را ضروری عنوان کرد و گفت: این موضوع، از آلودگی شهر و محیط زیست جلوگیری به عمل می‌آورد.

سرکشیک، برگزاری مسابقه نقاشی ویژه گروه سِنی کودک و نوجوان را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: این مسابقه نقاشی حاوی پیام‌های بهداشتی پیرامون موضوع ذبح دام می‌باشد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای آگاه‌سازی جامعه از اهمیت رعایت نکته‌های بهداشتی و شرعی ذبح دام، از ظرفیت امامان جماعت مساجد و تریبون‌های نمازجمعه استفاده می‌کنیم.

مدیرکل دامپزشکی قم در بخش دیگری سخنان با بیان این مطلب که سال گذشته در عید قربان پنج هزار و 100 راس دام کشتار شد، افزود: از این تعداد کشتار، یک‌هزار و 141 کیلوگرم آلایش دامی و یک‌هزار و 122 کیلوگرم گوشت آلوده ثبت و ضبط شد.

وی ضمن هشدار به وجود بیماری‌های مشترک انسان و دام خاطرنشان کرد: کشتار دام به شکل پراکنده در سطح شهر، خطر ابتلا به این بیماری‌ها را مضاعف خواهد کرد، از این‌رو هرگونه کشتار فقط از طریق کشتارگاه‌های استان انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی قم در بخش دیگری سخنان، با یادآوری هماهنگی انجام شده با اتحادیه قصابان استان بیان کرد: شهروندانی که امکان مراجعه به کشتارگاه را ندارند، با ارائه سفارس به قصاب مورد اعتماد خود، برای کشتار دام و ادای نذر قربانی اقدام کنند.

وی اظهار کرد: با توجه به خطرها و زیان‌هایی که سلامتی افراد را تهدید می‌کند، گوشت دام باید حداکثر 24 ساعت پس از ذبح مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج − چهار =

دکمه بازگشت به بالا