Get News Fast

 

تلاش برای خودکفایی یزد در تولید گوشت قرمز

مدیران جهاد کشاورزی استان یزد از تلاش برای خودکفاکردن تولید گوشت قرمز موردنیاز این استان خبر دادند.

تلاش برای خودکفایی یزد در تولید گوشت قرمز

به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از یزد، استان یزد با توجه به ذائقه غالب شهروندانش که 75 درصد مصرف گوشت قرمزشان به‌سمت گوشت گوسفندی است، با کمبود سالانه سه هزار تن گوشت قرمز مواجه است، با این حال، مسئولان جهاد کشاورزی استان برنامه‌هایی کوتاه‌مدت و بلندمدت را برای رفع این مشکل تدوین کرده‌اند.

محمد‌علی حاتمی‌زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد، یکی از برنامه‌های بلندمدت برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز را ایجاد مگافارم‌های دام سبک دانست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: سرانه مصرف گوشت قرمز در استان 11 کیلوگرم است و سالانه بیش از 12 هزار تن گوشت قرمز در استان مصرف می‌شود.

وی افزود: از 660 هزار رأس دام سبک استان، حدود شش هزار تن گوشت تولید می‌شود و استان با کمبود سه هزار تن گوشت مواجه است. برای جبران این کسری، ایجاد مگافارم‌های دام سبک پرتولید در بازه‌ای سه‌ساله و با سرمایه‌گذاری بخش صنعت و معدن برنامه‌ریزی شده است.

حاتمی‌زاده به اقدامات گسترده‌ای که در زمینه بهبود وضعیت دامپروری در استان یزد انجام شده است اشاره کرد و گفت: این طرح شامل تولید 120 هزار رأس دام سبک و رفع نیاز استان به گوشت قرمز گوسفندی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اضافه کرد: این مگافارم‌ها ضمن تسهیل تأمین نهاده‌ها و استفاده از آخرین تکنولوژی‌های تولید، می‌توانند واحدهای راکد و نیمه‌فعال کوچکتر را نیز احیا کنند.

یحیی شفیعی سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد هم در این رابطه به تأثیر حذف ارز ترجیحی بر بازار گوشت اشاره کرد و گفت: حذف ارز ترجیحی باعث آزادسازی قیمت نهاده‌ها و به‌تبع آن قیمت گوشت قرمز شد که این امر دامداران را به کشتار دام‌هایشان برای تأمین گوشت بازار واداشت و موجب کمبود دام زنده در سطح کشور شد.

سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد افزود: یکی از راهکارهای کوتاه‌مدت استان برای تأمین گوشت قرمز، واردات گوشت گرم و منجمد گوسفندی است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از 220 تن گوشت قرمز به استان وارد و بین مردم توزیع شده است و تلاش کامل صورت گرفته است که کمبود و مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد.

شفیعی از واردات دام زنده به استان به‌عنوان یکی دیگر از رویکردهای کوتاه‌مدت یاد کرد و افزود: 90 درصد این مسیر طی شده است و به‌زودی بخشی از کسری موجود برطرف خواهد شد.

سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد تصریح کرد: قیمت مصوب گوشت گرم گوسفندی در بازار یزد به‌ازای هر کیلو 620,000 تومان است، اما گاهی فروش به‌قیمت 700,000 تومان نیز گزارش شده که تخلف محسوب می‌شود.

شفیعی تأکید کرد که برنامه‌های مختلفی برای ساماندهی بازار گوشت در حال پیگیری است، از جمله ایجاد مگافارم‌ها، افزایش ظرفیت دامی استان، راه‌اندازی واحدهای راکد و نیمه‌فعال و افزایش ظرفیت مراتع استان که همه می‌تواند به بهبود وضعیت و خودکفایی در این حوزه کمک کند.

انتهای پیام/781/.+

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 15 =

دکمه بازگشت به بالا