Get News Fast

 

استفاده از آب شرب در مصارف کشاورزی موجب 4 برابر شدن مصرف شد

مدیرعامل شرکت آبفای گیلان یکی از معضلات اصلی آبفا را استفاده از آب شرب سالم و بهداشتی در مصارف کشاورزی دانست که این امر باعث چهار برابر شدن میزان مصرف و همچنین خسارت به تاسیسات آبرسانی شرکت می‌شود.

استفاده از آب شرب در مصارف کشاورزی موجب 4 برابر شدن مصرف شد

به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، علیرضا غیاثی در گفت‌وگو با برنامه دریچه رادیو گیلان با تاکید بر رعایت مصرف آب توسط شهروندان، اظهار داشت: 99.9 درصد جمعیت در 52 شهر استان گیلان و 86 درصد جمعیت در بخش روستایی این استان، تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب در حوزه آبرسانی هستند.

وی با بیان اینکه برای تامین آب شرب سطح گیلان، 2 هزار و 856 کیلومتر خط انتقال اصلی و 25 هزار کیلومتر شبکه توزیع در مدار بهره‌برداری قرار دارد، گفت: تاسیسات آبرسانی در استان به لحاظ کمی در سطح بسیار بالایی بوده و همکاران آبفا به صورت 24 ساعته در هفت روز هفته جهت جلب رضایت مشترکین در سطح استان در حال فعالیت و خدمات‌رسانی هستند. 

مدیرعامل شرکت آبفای گیلان با اشاره به شاخص میانگین مصرف آب خانوارهای گیلانی بیان کرد: در استانداردهای تعیین شده آبفا کشور، میانگین مصرف به‌ازای هر فرد بین 210 تا 240 لیتر بر ثانیه در طول شبانه روز پیش‌بینی شده که این رقم در استان گیلان در حوزه شهری حدود 177 لیتر بر ثانیه و در حوزه روستایی 143 لیتر بر ثانیه است.

غیاثی با بیان اینکه آمار میانگین مصرف به ازای هر فرد در گیلان، نسبت به شاخص کشوری پایین‌تر است که نشان دهنده فرهنگ بالا و رعایت الگوی مصرف از سوی گیلانیان در مصرف درست آب شرب است، افزود: در مقایسه با شاخص مصرف در کشورهای پیشرفته باید سعی کنیم با کنترل سرانه مصرف به استاندارد‌های مطلوب جهانی نزدیک شویم. 

وی با بیان اینکه نگاه حاکمیتی به مدیریت مصرف آب، اهمیت بالای آن را در پیشرفت و توسعه کشور نشان می‌دهد، تصریح کرد: حفظ و نگهداشت آب در تمام فصول امری اجتناب ناپذیراست؛ اصلاح تعرفه، اصلاح رفتار و اصلاح ابزار سه روش مدیریت مصرف آب در دنیاست و صرفه جویی در مصرف آب و ترویج این فرهنگ وظیفه‌ای همگانی است.

به گفته مدیرعامل شرکت آبفای گیلان، صرفه جویی در مصرف آب به معنای کمتر مصرف کردن نیست، بلکه مردم باید آب را درست مصرف کنند تا همه بتوانند از این نعمت الهی بهره‌مند شوند. 

غیاثی با بیان اینکه برای تولید هر لیتر آب آشامیدنی حدود 6 هزار و 500 تومان هزینه می‌شود این در صورتی است که مردم برای مصرف هر لیتر آب کمتر از 2 هزار تومان هزینه پرداخت می‌کنند، گفت: با اصلاح تعرفه آب بها این فاصله باید تا حدودی کمتر شود و در صورتی که هزینه تمام شده تولید آب شرب، از مشترک دریافت شود در پی مدیریت هزینه‌ها از سوی مشترکین، میزان مصرف نیز مدیریت شده و از هدر رفت آب شرب در مصارف غیرضروری خودداری می‌شود. 

وی از مردم خواست برای مصارف غیرضروری مانند شستن حیاط، خودرو، فرش، آبیاری باغات و مزارع از آب شرب استفاده نکنند و در زمان مسواک زدن، وضو گرفتن، استحمام و شستشوی ظروف نکات صرفه جویی در مصرف آب را رعایت کنند. 

مدیرعامل شرکت آبفای گیلان با بیان اینکه صرفه‌جویی در مصرف آب این ماده حیاتی وظیفه همگانی است و همه باید برای حفظ منابع آبی تلاش کنیم، تصریح کرد: یکی از معضلات اصلی که با آن مواجه هستیم استفاده از آب شرب سالم و بهداشتی در مصارف کشاورزی است که این امر باعث چهار برابر شدن میزان مصرف و همچنین خسارت به تاسیسات آبرسانی شرکت می‌شود.

وی با بیان اینکه صرفه‌جویی در مصرف این ماده حیاتی وظیفه همگانی است و همه باید برای حفظ منابع آبی تلاش کنیم، گفت: مصارف غیرمجاز باعث شده میانگین مصرف در استان نسبت به سال گذشته 12 درصد افزایش یابد که این عدد در زمان پیک مصرف به پنجاه درصد نیز می‌رسد. 

غیاثی با بیان اینکه شرکت آبفا گیلان یک مرکز پایش بسیار مجهز با 40 واحد آزمایشگاهی دارد، افزود: در این مرکز به منظور کنترل بهداشتی آب شرب شهروندان، آزمون‌های کیفی با تواتر زمانی و مکانی مشخص، پایش کیفی منابع تامین، مخازن ذخیره و شبکه‌های توزیع آب آشامیدنی، تحت نظارت کارشناسان مجرب و مطابق دستورعمل‌ها و استانداردها صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 9 =

دکمه بازگشت به بالا