برداشت گیاه بالنگ در نیشابور برای نخستین بار
معاون سازمان ومدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: بالنگ(تخم شربتی) برای اولین بار در نیشابور از سطح مزرعه یک هکتاری برداشت شد. |
برداشت گیاه بالنگ در نیشابور برای نخستین بار
به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از نیشابور، علی مبارکی در جمع خبرنگاران در رابطه با تولید محصول بالنگ برای اولین بار در شهرستان نیشابور اظهار داشت: بالنگ گیاهی از خانواده نعناعیان است که نامهای فارسی متداول آن بالنگو و بالنگوی شیرازی است و مردم عمدتا از برگ، روغن و دانه این گیاه استفاده میکنند و دانه آن در ایران عموما به عنوان تخم شربتی شناخته و استفاده میشود.
وی ادامه داد: این مزرعه یک هکتاری در روستای فتح آباد شهرستان میان جلگه توسط یکی از کشاورزان پیشرو کشت وکار میشود.
ایمان فتح آبادی تولیدکننده این محصول نیز اظهارداشت: بالنگو در هر خاکی اعم از خاک شنی یا رسی رویش و رشد میکند و اگر شرایط جوی مناسب باشد، زمان کشت مناسب برای کشت بهاره این گیاه اسفند ماه است.
وی بیان کرد:میزان بذر مورد نیاز در هر هزار متر در حدود یک کیلوگرم است و توسط نیروی انسانی وبصورت دستی برداشت میشود و البته در مناطقی که رشد ساقه بیشتر و گیاه قد بلندتر باشد میتوان از دستگاه دروگر نیز استفاده کرد.
فتح آبادی گفت: میزان کشت امسال یک هکتار و میزان برداشت بسته به شرایط مناسب رسیدگیهای گیاه حدود 400 کیلوگرم بود که در سالهای بعد گسترش نیز خواهد یافت.
این کشاورز نیشابوری عنوان کرد: خارج کردن بذرها پس از رسیدگی به دو صورت خیس کردن داخل آب و سپس تکاندن دسته ها و کوبیدن توسط دستگاه بالنگو کوب انجام میشود.
وی ابراز کرد: کل دوره رشد از تاریخ کاشت تا برداشت محصول 82 روز است و هر سال 15 اسفند کشت انجام شده ولی امسال به دلیل بارندگیها 28 اسفند کشت و در 23 خرداد برداشت انجام شدضمن اینکه بازار فروش این محصول اغلب داخلی است و در میزان تولید زیاد، صادرات به کشورهای همسایه نیز انجام میشود.
انتهای پیام/282/.
© | خبرگزاری تسنیم |