Get News Fast

 

ارزآوری یک میلیارد و 300 میلیون دلاری صادرات سبزی و صیفی

مدیر کل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته علاوه بر تامین نیاز کشور، بالغ بر چهار میلیون تن سبزی و صیفی به ارزش بیش از ۱.۳ میلیارد دلار به بازار‌های خارج کشور صادر کردیم.

ارزآوری یک میلیارد و 300 میلیون دلاری صادرات سبزی و صیفی

به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، حسین اصغری در نشست هم اندیشی طرح استمرار کشت سبزی و صیفی سال زراعی آتی در شیراز، اظهارداشت: برنامه‌ریزی سال گذشته ما تولید 25 میلیون تن سبزی و صیفی بود که به هدف خود رسیدیم و موفق به اجرای الگوی کشت ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی شدیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: محدودیت منابع آب در کشور از اصلی‌ترین دلایل اجرای طرح الگوی کشت است و باید تلاش کنیم با بالا بردن بهره‌وری آب از هر واحد آن بیشترین محصول را تولید کنیم. 

اصغری، افزایش بهره وری را مهم‌ترین دغدغه در زمینه تولید سبزی و صیفی دانست و گفت: از جمله اقداماتی که در این زمینه انجام می‌دهیم استفاده از بذور با کیفیت به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین روش‌ها در افزایش بهره وری است.

وی با تاکید بر کیفیت بالای بذور داخلی و شرکت‌های دانش بنیانی که در زمینه تولید و تامین بذر فعالیت دارند، اظهار کرد: بذور وارداتی نیز به دلیل صادرات محصول و اهمیت همخوانی با سلیقه مشتریان خارجی باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند.

این مقام مسئول به توسعه روش‌های نوین آبیاری به خصوص آبیاری به روش تیپ در مزارع سبزی و صیفی اشاره کرد و افزود: نشاکاری به عنوان یک روش که هم زمان تولید را مدیریت می‌کند و هم میزان مصرف آب را تا حد زیادی کاهش کاهش می‌دهد از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی تصریح کرد: بیش از 90 درصد سطح زیر کشت گوجه فرنگی و 65 درصد سطح کشت پیاز در کشور به روش نشاکاری انجام می‌شود و در مورد بقیه محصولات نیز روند رو به رشدی را دنبال می‌کنیم.

مدیر کل دفتر محصولات جالیزی و علوفه‌ای وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: آخرین روشی که در زمینه بهره وری تولید در بخش کشاورزی، برای ما مهم است، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی است که امیدواریم با توسعه ناوگان حمل و نقل مناسب، ضایعات محصول را از زمان برداشت تا رسیدن به دست مصرف کننده کم کنیم و وظیفه خود را در قبال امنیت غذایی کشور به نحو مطلوب انجام دهیم.

برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای طرح استمرار کشت سبزی و صیفی به صورت فصلی انجام می‌شود و این کار به دلیل اقلیم مناسب مناطق جنوبی و بعضی از استان‌های دیگر کشور مانند گلستان، ایلام و کرمانشاه است که توانایی کشت سبزی و صیفی در فصول سرد سال را نیز دارند.

انتهای پیام/424/.

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 3 =

دکمه بازگشت به بالا