نخستین واحد تولید نان کامل در بجنورد افتتاح شد
معاون دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از افتتاح نخستین واحد تولید نان کامل در استان خبر داد. |
نخستین واحد تولید نان کامل در بجنورد افتتاح شد
حسن براتیزاده در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد اظهار داشت: نخستین نانوایی تولید نان کامل امروز در مرکز استان خراسان شمالی افتتاح شد. نان کامل نانی است که درصد بالایی از سبوس در خمیر آن وجود دارد و این سبوس به عنوان یک داروخانه سیار در نان میتواند جلوی بسیاری از بیماریها را بگیرد.
وی تصریح کرد: نان کامل موجب جلوگیری از یبوست به عنوان یکی از بیماریهای اصلی گوارشی میشود و همین موضوع میتواند بسیاری از بیماریها را از جامعه و خانوادهها دور کند. با توجه به شیوع گسترده بیماریهای گوارشی در استان خراسان شمالی و چندین سرطان دستگاههای گوارشی استفاده از نان کامل یک اولویت جدی برای استان است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: توصیه ما به همه شهروندان این است که سبوس را از طریق نان استفاده کنند و اضافه کردن سبوس به آبمیوه یا شیر فایدهای برای بدن و جلوگیری از بیماریها ندارد.
نان کامل به نانی گفته میشود که از آرد کامل که ماده اصلی تشکیلدهنده خمیر است، تهیه شده شده است. آرد کامل از آسیاب دانه گندم بدون حذف و اضافه اجزای آن (جوانه، نشاسته و پوسته) تولید شده است.
نان کاملی که از آرد گندم کامل تهیه شده است به علت اینکه هر سه لایه گندم در آن حفظ میشود سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین B6، ویتامین E، نیاسین، منیزیم، منگنز، آهن، روی، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، کروم، امگا 3، امگا 6 و اسید فولیک است. نان کامل به دلیل داشتن آنتی اکسیدانها با تقویت سیستم ایمنی بدن، از بروز بیماریها جلوگیری میکند.
انتهای پیام/
© | خبرگزاری تسنیم |