آلودگی قارچی سفیدک دروغی در اردبیل مهار شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کنترل و مهار بیماری قارچی سفیدک دروغی در اردبیل خبر داد. |
آلودگی قارچی سفیدک دروغی در اردبیل مهار شد
به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نوبخت اژدری در جریان بازدید از طرحهای بخش کشاورزی در اردبیل اظهار داشت: به دنبال بارش باران و رطوبتی بودن هوا شاهد شیوع بیماری سفیدک دروغی در مزارع سیبزمینی دشت اردبیل بودیم که با اقدام به موقع همکاران ما این بیماری مهار و کنترل شده است.
وی تصریح کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی با همکاری زارعان سعی کردند تا نسبت به ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی اقدام کرده و زمینه مهار این بیماری خطرناک را در شرایط آب و هوایی رطوبتی و بارانی فراهم کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با استفاده از کودهای ازت، پتاسه و توازنی که در استفاده از این کودها و سموم به وجود آمد، زمینه کنترل این بیماری فراهم شده و قطعا آسیبها در این حوزه کاهشی خواهد بود.
اژدری افزود: امیدواریم با راهکارهای درست به تولید کیفی سیبزمینی کمک کرده و دشت اردبیل که دومین کانون تولید سیبزمینی در کشور است به شرایط مطلوب تولید سیبزمینی با کیفیت و مرغوبیت تبدیل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: همکاران ما تلاش میکنند تا در مراکز تحقیقی و پژوهشی امکان استفاده از راهکارهای علمی و کارشناسی را مهیا کنند تا ما بتوانیم شرایط بهتری را در تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر مهیا کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین به بازدید خود از مرکز در حال احداث پرتودهی گامای محصولات کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: این مرکز در اردبیل و با هدف پرتودهی به محصولات کشاورزی در حال احداث است.
اژدری اضافه کرد: پرتودهی مواد غذایی علاوه بر اینکه از جوانه زدن و از بین رفتن مواد غذایی جلوگیری میکند بلکه سبب میشود باکتریهای بیماریزا نیز از بین رفته و امکان نگهداری مواد غذایی در این بخش ارتقا یابد.
وی پرتودهی را یک فرآیند فیزیکی با توانمندی بسیار بالا توصیف کرد و گفت: استفاده از این پرتودهی گاما و الکترون نیز به نابودی باکتریهای بیماریزا به ویژه در تولید مواد غذایی و محصولات کشاورزی کمک میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل یادآور شد: از همین روش در تولید سیبزمینی با کیفیت و از بین بردن سموم و بیماریهای قارچی استفاده شده تا ما بتوانیم کیفیت بهتری را در تولید و عرضه مواد غذایی شاهد باشیم.
انتهای پیام/131/.
© | خبرگزاری تسنیم |