Get News Fast

 

کشت زعفران در سوادکوه به مرحله بهره‌برداری اقتصادی رسید

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه گفت: باتوجه به مستعد بودن اراضی شهرستان برای تولید زعفران در تلاش برای افزایش سطح کشت و رسیدن به مرحله بهره‌برداری اقتصادی هستیم.

کشت زعفران در سوادکوه به مرحله بهره‌برداری اقتصادی رسید

به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، طلای سرخ عیارش هر چقدر هم که باشد همیشه پر طرفدار بوده و ادویه جدایی ناپذیر در مطبخ هر ایرانی است، رنگش پر جاذبه و طعمش قوت قلب و جان است، آرام‌بخش روان و دلپذیر کننده طعم غذاهاست.

زعفران ایرانی با قدمت کشت چند هزار ساله در این سرزمین کهن همواره در بازارهای جهانی توجهات را به خود جلب می‌کند و بِرَندی ناب محسوب می‌شود، بِرندی که چند سالی می‌شود چرخه تولید‌ش از انحصار برخی استان‌های کشور خارج شده و شرایط کشت در برخی نقاط دیگر نیز گسترش یافته حتی در نواحی شمال کشور.

مازندران  از جمله استان‌هایی محسوب می‌شود که خاکش طعم کشت زعفران را به خود دیده و چند سالی می‌شود که رونق کشت آن فزونی یافته و رقابت در تولید این محصول کمیاب و گران‌ قیمت، نقاط کوهستانی را نیز جذب تولید این طلای سرخ کرده است.

در شهرستان سوادکوه چند سالی می‌شود که در شرایط کوهستانی و آب و هوای خاص خودش مزارع کوچک زعفران نوبرانه‌های اقتصادی برخی خانواده‌ها شده و نگین قرمزی در مزرعه‌های کوچک ارتفاعات این شهرستان بخشی از کشت را به خود اختصاص داده است، گیاهی که شرایط منحصر به فردی از کشت را داراست، زمین‌های این نقاط را پذیرای تولید خود کرده است از این رو حدود سه سالی می‌شود که جهاد کشاورزی شهرستان در راستای طرح جهش تولید به حمایت از تولید کنندگان این محصول روی آورده تا علاوه بر افزایش سطح زیر کشت، بهره‌برداران به شرایط بهره اقتصادی از این محصول برسند و علاوه بر توزیع پیاز زعفران، برگزاری کارگاه‌های  آموزشی و ترویجی نیز رونق یافته است.

محمدعلی سلیمانی مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه سطح زیر کشت زعفران در سوادکوه تقریبا 2 دهم هکتار بوده و این میزان افزایش می‌یابد، گفت: بهره‌برداران به شکل پراکنده در سطوح کوچک در حال کشت هستند اگرچه سابقه کشت این محصول در سوادکوه را داریم اما به طور رسمی حدود 3 سالی می‌شود که در طرح جهش تولید برای گسترش تولید این محصول با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام آغاز به کار کردیم از این رو فعلا 2 دهم هکتار سطح زیر کشت شروع شد با تقریبا 10 بهره‌بردار و تعداد بهره‌برداران افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به توزیع پیاز زعفران در سوادکوه از سوی جهاد کشاورزی، خاطرنشان کرد: توزیع پیاز زعفران به میزان 850 کیلو را در دستور کار داریم و در حال توزیع در مرکز خدمات جهاد کشاورزی پل‌سفید هستیم که با توجه به تقاضا این میزان افزایش خواهد یافت.

سلیمانی درمورد حمایت‌های جهاد کشاورزی برای گسترش تولید زعفران در سوادکوه، گفت: فراهم آوردن بذر زعفران به شکل یارانه‌ای برای بهره‌برداران، برگزاری کلاس‌های آموزشی در خلال کاشت، داشت و برداشت محصول با حضور اساتید از بدنه جهاد یا سازمان و مرکز تحقیقات کشاورزی از جمله حمایت‌ها جهت تولید این محصول است که انجام می‌دهیم.

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه با بیان اینکه باتوجه به کوهستانی بودن منطقه مرحله کاشت زعفران از اواخر تیر ماه تا اواسط مرداد ماه در سوادکوه بوده و پیاز زعفران در حال توزیع است، اظهار داشت: مناطق کوهستانی بالادست چه در راستوپی و چه در ولوپی مستعد کشت این محصول در سوادکوه و روستای ” اِمافت” یکی از پایلوت‌های این کار در شهرستان است، مرحله رشد این گیاه به صورت  7 و نیم ماهه اول و سپس 4 و نیم ماهه خواب و زمان برداشت هم به شرایط آب و هوایی بستگی دارد و در سوادکوه از آبان تا اوایل آذر برداشت گل زعفران داریم‌‌.
وی افزود: باتوجه به شرایط آب و هوایی مناطق کوهستانی برداشت گل زعفران در اول صبح کیفیت بالایی دارد و چون نواحی بالادست سوادکوه تابستان‌های خنک و خشک دارد معمولا زعفران با کیفیت خوبی تولید می‌شود.

سلیمانی با بیان اینکه تلاش داریم تا سطح زیر کشت این محصول افزایش یاید، اظهار داشت:زعفران در هر هکتار 800 تا هزار کیلو محصول می‌دهد،در حال حاضر بهره‌برداران سوادکوه به صورت نوبرانه محصول خود را برداشت می‌کنند و در سنوات آینده به بهره‌برداری اقتصادی خواهند رسید و تلاش داریم تا ارتقاء یابد.

وی ، یادآور شد: علاوه بر کارگاه‌های آموزشی در طرح جهش تولید بحث بازاریابی و اقتصادی هم در نظر گرفته شده و اگر فرد خودش با برند مخصوص خود بازار فروش پیدا نکند با حدود 5 شرکت دانش بنیان برای خرید، فرآوری و پشتیبانی این محصول هماهنگی‌هایی از سوی ستاد اجرایی فرمان امام انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه، تصریح کرد: وقتی تولید کننده و بهره‌بردار دغدغه فروش نداشته و بازار مطمئن خرید وجود داشته باشد قطعا در افزایش سطح و میزان کشت این محصول در منطقه تاثیر خواهد داشت و تلاش داریم به این سطح در سوادکوه برسیم که یکی از مناطق مستعد محسوب می‌شود.

به گزارش تسنیم، زعفران این گیاه گران و کمیاب که عطرش هر مشامی را شاداب می‌کند طرفداران زیادی بین کشاورزان برای تولید پیدا کرده، تولیدکنندگانی که سعی می‌کنند سهمی در رونق اقتصاد داشته و بخشی از سبد مالی خانوار را با کشت و فروش این ادویه قرمز اعلاء پر کنند.
مزارع کوهستانی سوادکوه مستعد کشت این ادویه معروف جهان است و در این سال‌ها سرخی مزارع کوچک در پهنه زمین‌های کشاورزی منطقه به چشم آمده و توجهات را برای ارتقاء سطح زیر کشت در جهت طرح جهش تولید هدایت کرده است .

انتهای پیام/.

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا