پیشبینی برداشت 2 هزار و 690 تن فندق در استان قزوین
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، گفت: پیشبینی میشود در سال جاری حدود ۲۶۹۰ تن محصول فندق از باغات این استان برداشت شود. |
به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمد پیلهفروش امروز در جلسه بررسی میزان برداشت فندق سالجاری در استان قزوین که در محل سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: در سال جاری حدود 2690 تن محصول فندوق از باغات این استان برداشت شود.
وی ادامه داد: از این میزان سطح باغات فندق استان بیش از 2 هزار و 415 هکتار بارور و 34 هکتار باغات غیر بارور است .
پیله فروش افزود: بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان در شهرستان قزوین منطقه الموت است که در این منطقه بخش رجایی دشت و رازمیان شامل ؛ روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان می باشد که روستای یارود در منطقه رجایی دشت را می توان قطب فندق کاری استان ذکر کرد .
وی تصریح کرد: میانگین متوسط عملکرد این محصول حدود 1100 کیلوگرم در هکتار است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه قزوین پس از گیلان رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را دارد، گفت: ارقام موجود در منطقه شامل رقمهای بومی از قبیل گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سهگوش و ارقام خارجی و ارقام گرده دهنده است که رقم گرد اشکور حدود 70 درصد باغات را تحت پوشش قرار داده است.
پیله فروش اظهار کرد: کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد، مشکلات مرتبط به صنایع تبدیلی و انبارداری محصول و آبرسانی و انتقال آب در روستاها را از مهمترین مسائل و مشکلات در این حوزه است.
پیلهفروش بیان کرد: تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنهها و تغذیه و کود دهی مناسب در باغات لازم و داری اهمیت است.
وی یادآور شد: با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و تودههای محلی موجود، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: استان قزوین رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را در کشور دارد.
انتهای پیام//.
© | خبرگزاری تسنیم |