Get News Fast

تولید بیش از 36 هزار تن نارنگی در بابل

محسن آهنگری مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: پیش بینی می‌شود تولید بیش از ۳۶ هزار تن نارنگی از باغات بارور بابل داشته باشیم.
اخبار استانها –

به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از بابل، مازندران با خاک حاصلخیز و موقعیت جغرافیایی و آب وهوای شرجی بهترین مکان برای پرورش مرکبات در کشور است.

مرکبات مازندران معمولا ترش و شیرین وآبدار است و به همین دلیل مشتریان خاص خود را دارد.

یکی از مهمترین و پرطرفدار نوع مرکبات نارنگی است که از پرتقال زودتر به بازار روانه می‌شود.

نارنگی انواع مختلفی دارد که برخی از آنها زودرس هستند؛ نارنگی ژاپنی که از اسمش هم معلوم است گونه مهاجر از کشور ژاپن است که با نارنگی با همین شکل و فرم که به نام نارنگی اوشو معروف است شباهت دارد. 

 بیشترین علاقه مندی بازار در سال‌های اخیر به سمت نارنگی پیج که گونه مقاوم است ومزه و بافتش شبیه نارنگی است.

شهرستان بابل هم دارای انواع مختلف محصول نارنگی است؛ هر چند در سال‌های اخیر و با هجوم مگس مدیترانه کشاورزان بیشتر به سمت کاشت نارنگی پیج که گونه مقاوم در برابر گزش مگس مدیترانه است رفته اند اما با این وجود انتظار حمایت از بخش دولتی خواسته کشاورزان مازندران است.

احمد رضایی کشاورز بخش بابلکنار که یکی از بخشهای مرکبات پرور بابل است به تسنیم گفت: حدود دو هکتار زمین کشاورزی دارم که یک هکتار را به مرکبات اختصاص داده‌ام.

وی افزود: در این یک هکتار سه هزار متر به نارنگی و مابقی به پرتقال خونی و تامسون تعلق دارد.

رضایی بیان کرد: نارنگی را از جنس پیج انتخاب کردم چون بازار پسند هست و چند درخت از نوع نارنگی ژاپنی داشتم که سال قبل به نارنگی پیج تبدیل کردم چون هنوز رنگ نارنجی نگرفته مگس مدیترانه میوه را از بین می‌برد؛برای همین وقتی سبز بود و تازه در حال رنگ دانه گرفتن بود از درخت جدا و به بازار عرضه می‌کنیم.

وی در ادامه افزود : نارنگی برای کشاورز بابلی خیلی خوب و مناسب بوده و مقرون به صرفه است و اگر قیمت بازار مناسب باشد چون در فصل پاییز باغدار دستمزد پایینی دارد و فصل مدرسه و دانشگاه هم هست در مخارج به باغدار کمک می‌کند .

صمد اکبری کشاورز بابلی به تسنیم گفت:حدود چهار هزار متر زمین باغ نارنگی دارم، سال قبل محصول را در سرد خانه نگهداری کردم که متاسفانه قیمت‌ نگهداری در سردخانه و هزینه کارگران و حمل و نقل خیلی بیشتر از قیمت خود محصول برایم تمام شد .

وی افزود : امسال قصد دارم چند روز آینده نارنگی را سبز برداشت کنم، در غیر اینصورت با قیمت کود و سم و هزینه سم پاشی کارگر و مزد چیدن، اصلا مقرون به صرفه نیست. 

محسن آهنگری مدیر جهاد کشاورزی بابل نیز با بیان اینکه سطح درخت بارور نارنگی در این شهرستان یک هزار و 308 هکتار و و غیر بارور 57 هکتار است افزود: پیش بینی می‌شود امسال بیش از 36 هزار تن نارنگی در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه شود. 

وی با اشاره به اینکه کیفیت میوه برای برداشت بستگی به مواد جامد محلول و اسیدیته میوه دارد افزود: معمولاً نارنگی با دست برداشت می‌شود، کیفیت میوه در این مرحله بستگی به میزان آسیب و زخم در حین برداشت دارد، در این مرحله  نیاز به دقت زیادی است، بنابراین برداشت با قیچی نوک گرد مانع این آسیب می‌شود.

 به گفته این مسئول به طور کلی نارنگی باید با دقت بیشتری نسبت به سایر مرکبات برداشت شود تا رسیدن به مصرف کننده حمل شوند و استفاده از روش‌های مناسب برداشت تاثیر زیادی در جلوگیری ضایعات پس از برداشت دارد. 

 مدیر جهاد کشاورزی بابل یاد آور شد: رعایت برخی نکات کلیدی از جمله وجود کارگران ماهر، استفاده از دستکش در زمان برداشت، حمل میوه‌های برداشت شده بلافاصله پس از برداشت به فضای سرپوشیده، انبار یا سردخانه، خودداری از قرار دادن محصول برداشتی در محوطه باغ به دلیل تابش مستقیم آفتاب، نوسانات آب و هوایی و احتمال بارندگی و غیره در زمان برداشت متضمن کاهش ضایعات است.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هفت =

دکمه بازگشت به بالا