احیای آداب و رسوم کهن برای انتقال به نسل آینده
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: هدف اصلی از برگزاری جشنواره آش و غذاهای سنتی انتقال آداب و رسوم و آثار ناملموس برای نسلهای آینده است. |
به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدیادیب عصر شنبه در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی در نیر اظهار داشت: این جشنواره را امسال در تحقق شعار سال به صورت مردمی برگزار کردیم که فوقالعاده با استقبال گرم و بینظیر گردشگران سایر استان ها و همشهریان مواجه شد.
وی تصریح کرد: ویژگی این جشنواره حضور گروههای مختلف جامعه به صورت خانوادگی است تا در کنار هم شادی و نشاط را بعد از 2 ماه عزاداری ماه محرم و صفر سپری کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در این جشنواره تلاش کردیم تا غذاها و آشهای فراموش شده منازل ایرانیان را دوباره احیا کرده و به عنوان یک میراث عظیم در کنار آداب و رسوم به نسلهای آینده منتقل کنیم.
محمدیادیب افزود: احیای این غذاها و آشهای سنتی زمینه آشنایی بیشتر ایرانیان را با مواریث خود فراهم میآورد و قطعا برپایی غرفههای 60گانه در قالب این جشنواره ملی فرصتی را فراهم کرد تا مردم به ویژه نسل امروز با غذاهای ارگانیک و سالم آشنایی پیدا کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در کنار ترویج و توسعه این برنامههای شادیآفرین، سعی کردیم تا در قالب این جشنواره منطقه نمونه گردشگری بولاغلار نیر را معرفی کنیم تا بیش از گذشته گردشگران و مسافران به این منطقه سفر کرده و از زیباییهای آن لذت ببرند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به تدارک برنامههای متنوع در قالب این جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: تلاش میکنیم تا سال آینده فراتر از 2 میزبان خارجی که از آذربایجان و افغانستان حاضر شده بودند، از کشورهای دیگر نیز دعوت کنیم تا جشنواره در سطح بینالمللی و با تنوع و تبحر خاص برگزار شود.
محمدیادیب اضافه کرد: این جشنواره در 60 غرفه توانمندی و مهارت سرآشپزان را در کنار صنایع دستی به نمایش گذاشت و در نهایت در قسمت آش سرآشپزان استانهای زنجان، خراسان رضوی و اردبیل در جایگاههای اول تا سوم قرار گرفتند و در غذاهای سنتی نیز سرآشپزان استانهای آذربایجان غربی، افغانستان و زنجان در جایگاههای بعدی ایستادند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بیان کرد: ما از مسافران و گردشگرانی که از 2 منطقه در این رویداد حاضر شده بودند در قالب غرفه برگزیده تجلیل کردیم که غرفه خلخال به دلیل ارائه خوراکی و غذاهای سنتی و برتر و از آلاچیق عشایر به عنوان نماد منطقه آذربایجان تجلیل و تکریم شد.
انتهای پیام/131
© | خبرگزاری تسنیم |