تامین امنیت غذایی همدان در گرو تغییر الگوی کشت
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان، گفت: اصلاح الگوی کشت از مهمترین راهکارها برای تامین امنیت غذایی است که با شروع کشتهای پاییزه در استان باید مورد توجه جدی کشاورزان قرار گیرد. |
امیر لاهوتیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: استفاده از بذور ضدعفونی شده و اصلاحی، کودهای پایه، مبارزه به موقع و اصولی با علفهای هرز، آفات و بیماریها از دیگر اقدامات ضروری برای تامین امنیت غذایی همدان است.
وی با بیان اینکه زراعت، باغبانی و کشاورزی هر استانی، مختصات و و ویژگی های خود را دارد افزود: فرضاً استان ما به لحاظ تولید گندم از ظرفیت بالایی برخوردار است به طوری که امسال افزون 705 هزار تن گندم در استان تولید شده این در حالی است که ممکن است از نظر سایر جشنها مثل سیبزمینی و هندوانه اصلا شرایط کشت را نداشته باشیم یا کمتر داشته باشیم، بنابراین توجه به ساختارهای الگوی کشت بسیار اهمیت دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی همدان همچنین بیان کرد: استان همدان دارای 692 هزار هکتار زمین زراعی (آبی و دیم) و 117 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل 66 هزار و 300 میلیارد ریال است.
لاهوتیان با بیان اینکه با ظرفیتهای موجود کشاورزی در استان همکاری کشاورزان از اصلی ترین عوامل موفقیت در اصلاح الگوی کشت است، تاکید کرد: با استفاده اصولی از منابع پایه تولید، آب و خاک برای آیندگان حفظ شده و اثرات سوئ ناشی از خشکسالی کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی برنامه تولید بر اساس تنوع محصولات را تا برش شهرستانی تهیه و ابلاغ کرده است، بیان کرد: اصلاح الگوی کشت در دو محور بهرهوری مناسب ازمنابع آب و خاک و امنیت غذایی خلاصه می شود که کشت خود سرانه و خارج از برنامه این دو مسئله را با خطر مواجه می کند.
انتهای پیام/
© | خبرگزاری تسنیم |