Get News Fast

 

تولید 2 هزار تن پسته در آذربایجان‌شرقی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اسکو، مرند، جلفا، آذرشهر و خسروشهر جزء شهرستان‌های پیشرو در کشت و کار پسته هستند، میزان تولید پسته در استان را دو هزار و ۴۵ تن اعلام کرد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، مسعود جعفرنژاد با اشاره به اینکه شهرستان های اسکو، مرند، جلفا، آذرشهر و خسروشهر جزء شهرستان های پیشرو در کشت و کار پسته هستند، میزان تولید پسته در استان را دو هزار و 45 تن اعلام و اظهار کرد: متوسط عملکرد منطقه حدود یک تن در هکتار است.

وی از دلایل عملکرد پایین باغات پسته استان نسبت به سایر استان‌ها به جوان بودن درختان پسته اشاره کرد و گفت: قسمت اعظم درختان پسته موجود در سن 12 سالگی هستند که هنوز با باردهی اقتصادی فاصله دارند.

جعفرنژاد از افزایش سطح زیر کشت پسته در استان خبر داد و گفت: سطح زیر کشت این محصول حدود 3 هزار هکتار است که شامل 2 هزار و 250 هکتار باغات بارور و 870 هکتار باغات غیر بارور است.

وی افزود: با بالا رفتن هدایت الکتریکی و میزان نمک محلول در آب و خاک های زراعی استان و نیز پائین رفتن سطح آب های زیر زمینی و کاهش نزولات آسمانی و تغییرات اقلیمی، سطح زیر کشت پسته در استان نیز افزایش یافته است.

وی بیان کرد: کاشت پسته به دلیل ارزش اقتصادی بالا و ارزآوری این محصول و نیز تحمل نسبی به شوری بالای خاک، آب و کم آبی در تبدیل اراضی کم بازده به مناطقی با بهره وری بالا و در جایگزینی محصولات پرآب بر با این محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: شرایط آب و هوایی حاکم بر منطقه در اردیبهشت ماه به دلیل بارندگی های زیاد و بالا بودن رطوبت نسبی هوا، با ایجاد اختلال در تلقیح درختان، بستر خسارت در کیفیت و کمیت محصول را فراهم می‌کند.

جعفرنژاد گفت: عمده‌ترین ارقام پسته کشت شده در استان رقم‌های احمدآقائی و اکبری است، هرچند دیگر ارقام مانند کله قوچی، اوحدی، شاه پسند نیز در باغات استان کشت می‌شود.

وی افزود: پایه‌های مرسوم استان بادامی زرند و پسته وحشی است، البته توسعه پایه‌های پر رشد امریکایی مانند UCB1 در استان از لحاظ مقاومت به سرما نیاز به مطالعه و بررسی دارد.

وی ادامه داد: آفت کلیدی پسته در منطقه «پسیل» است که امسال با توجه به شرایط آب و هوایی طغیان کرده و باعث خسارت های زیادی از جمله ریزش میوه، برگ و کاهش عملکرد در محصول شده است و تلاش کارشناسان حفظ نباتات در راستای کاهش استفاده از سموم و مبارزه آفت با کارت زرد و صابون های حشره‌کش است.

جعفرنژاد افزود: در آذربایجان شرقی نزدیک به 18 مرکز فرآوری پسته وجود دارد که از این تعداد 6 مورد دارای خط کامل فرآوری با ظرفیت روزانه 6 تن در ساعت و بقیه به صورت نیم خط یا خانگی اقدام به فرآوری می‌کنند که برای جلوگیری از تر فروشی نیاز است مراکز فرآوری افزایش یابد.

انتهای پیام/.

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا