Get News Fast

 

قم قطب تولید تخم‌مرغ ایران/ صادرات 13 هزار تُن به خارج

مدیرکل دامپزشکی قم گفت: ۱۰ درصد تخم‌مرغ صادراتی کشور در قم تولید می‌شود و سال گذشته ۱۳ هزار و ۲۰۰ تن به خارج از کشور صادر شد.

مهدی سرکشیک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم بیان کرد: سال گذشته 136 هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید که از این میزان، 13 هزار و 200 تن به خارج از کشور صادر شد.

مدیرکل دامپزشکی قم با بیان اینکه روزانه 470 تن تخم مرغ در قم تولید می‌شود و مصرف روزانه تخم مرغ در قم 15 تن است، گفت: بیشترین تراکم مرغ تخم‌گذار مربوط به قم است و در نیمه نخست امسال 69 هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید شد.

وی با بیان این‌که 10 درصد تخم‌مرغ صادراتی کشور در قم تولید می‌شود، اضافه کرد: صادرات محصولات و فرآورده‌های خام دامی از قم به‌طور عمده به کشور عراق، کشورهای حوزه خلیج‌فارس و کشورهایی از جمله گرجستان و آذربایجان صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: 550‌ واحد مرغداری در استان قم وجود دارد که از این تعداد، 440 واحد فعال است و با 80 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.

سرکشیک تصریح کرد: بیشترین تراکم مرغداری مرغ تخم‌گذار مربوط به قم است و این استان به‌عنوان قطب تولید تخم‌مرغ در سطح کشور شناخته می‌شود.

وی با اشاره به توصیه‌های بهداشتـی در خصــوص نحــوه خریـد و مصرف تخم‌مرغ، گفت: تخم‌مرغ سالم و بهداشتی دارای پوسته سالم، بدون ترک، تمیز، عاری از کثیفی، بیضی‌شکل، فاقد لکه‌های خونی و یا کودی و بوی متعفن است.

وی افزود: در هنگام خرید، تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی‌شده و دارای برچسب با نشانه‌گذاری صحیح انتخاب شود؛ نشانه‌گذاری صحیح شامل تاریخ تولید، عمر ماندگاری، شرایط و دمای نگهداری، شماره پروانه بهداشتی دامپزشکی، آدرس و تلفن مرکز بسته‌بندی است.

سرکشیک تاکید کرد: در هنگام شکستن تخم‌مرغ، سفیده آن نباید با زرده مخلوط شده باشد و زرده تخم‌مرغ باید به‌صورت گرد و کروی در مرکز سفیده قرارگرفته باشد.

مدیرکل دامپزشکی قم گفت: تخم‌مرغ باید در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد) و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود.

وی خاطرنشان کرد: عمر ماندگاری تخم‌مرغ تازه در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد) حداکثر یک ماه است.

9 اکتبر مصادف با 18 مهرماه روز جهانی تخم‌مرغ نامگذاری شده‌است.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =

دکمه بازگشت به بالا